Bloginterjú

Az oldalon bloggerekkel készült készült bemutatkozásokat, interjúkat találtok. Rengetek hasznos, és új blogot megismerhettek, nem beszélve arról, hogy az egyes blog készítőiről is sok-sok új információt, és érdekességet olvashattok. Elsődleges szempontnak tartom, hogy minőségi, részletes interjúk kerüljenek fel az oldalra. Kellemes szórakozást!

Ismertető

Szívesen olvasnál valakiről egy beszámolót, interjút. Írd meg az ötleted, kívánságod a bloginterju@indamail.hu e-mail címre, és megpróbálom minél hamarabb teljesíteni.

Linket szeretnél cserélni? Megoldható csak írj egy e-mailt a címemre, ebből mind a kettőnknek haszna származhat.

Ha tettszik az oldal, és szeretnéd a következő interjút is elolvasni, akkor vegyél fel a könyvjelzőid közé.

Heti rendszerességgel szeretném megjelentetni az interjúkat, de a publikálás a hét bármely napjára eshet.

Kapcsolat:

e-mail: bloginterju@indamail.hu

msn: bloginterju@indamail.hu

Skype: bloginterju
Chat with me

Az oldal szabályzatát mindenki olvassa el, ezt ide kattintva meg is teheted, de a fenti menüből is elérheted a szabályzatot!


Néhány olvasói visszajelzés:

"Ma bukkantam rá az oldaladra. Jó ötletnek tartom a témát, amolyan hiánypótló."

"Nagyon jó, kezdeményezésnek tartom bemutatni a blogosokat, interjút készíteni velük."

"Valóban jó kezdeményezés, közelebb kerülhetünk így egymáshoz, sőt a mostanában divatos Bloggerigazolvány féle nem tudom mihez jó támpont lehet ez az oldal."

"Egyszer volt már hasonló blog, de megszűnt. Sajnáltam, hogy - a kezdeti lelkesedés ellenére - feladták a srácok, és sajnáltama blog megszűnését is. Remélem, ez a blog életben marad, mi több, felvirágzik. Előre! :)"

Aktuális szavazás

Számláló

Jelenleg ennyien tartózkodnak a blogon:




Összesen ennyi ember látta már a blogot:

Web Design

Összesen már ennyi oldalletöltés volt:

Web Design



Creative Commons License
Ez a a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Címkék

blog (31) blog.hu (31) blogger (31) bloginterjú (31) gasztro (1) goldenblog (12) interjú (31) interju (11) lászló (1) malackaraj (1) riport (31) róbert (1) szertár (1) zsiros (1) Címkefelhő

2009.10.03. 09:00 bloginterju

A MÁVblog írójával, georgejrrel keszült interjú

Ezen a héten a Megint Állunk Vazze blog szerkesztőjével, a 29 éves Zsibrita György-gyel készített interjút olvashatjátok.      <<IWIW adatlap>>

Az interjú:

 

bloginterjú: Mikor és miért indítottad a blogodat? Miért ezt a nevet adtad neki? Miért ilyen témában?

Zs.Gy.: Ezt a blogot egy jogtalan pótdíjazás után, még a saját blogomon megírt post hívta életre. Röviden megpótddíjaztak, ezen felszívtam magam, megírtam a blogomon, körbeküldtem az iwiw-en. Nem gondoltam, hogy lavinát indítok. Nagyon hamar több levelet kaptam, amiben mindenki leírta a maga sztoriját. Mivel már 2005 óta gondolkoztam egy ilyen blogon, fórumon, így a bloggeren megcsináltam 2007 májusában a megintallunkvazze.blogspot.com-ot. Ezután felfedezte jackyl, majd át is költöztem a blog.hu-ra júniusban. Hogy miért ezt a nevet adtam? Mert a máv szót nem engedte regisztrálni:) És persze viccesnek, és kellően gúnyosnak tűnt.


bloginterjú: Szoktál leveleket, kéréseket továbbítani a MÁV-nak, milyen eredménnyel?

Zs.Gy.: A legtöbb levelet továbbítom a MÁV-felé. Természetesen nem mindig pozitív eredménnyel, de a legtöbb kérésem meghallgatásra talál. Sikerült már bebizonyítani az utas igazát, sőt nem is olyan rég ismét a MÁV blog közreműködésével kapott egy kisiskoláscsoport kártérítést. Igaz nem nagy összeg, de ez is valami.


bloginterjú: Sikerült már változtatnod valamit az oldalad segítségével, nyitottad már fel egy-két dologra a MÁV szemét?

Zs.Gy.: Azt hiszem igen, sokkal jobban ugyelnek egyes vonalakon a tisztaságra, sokszor "tört" borsot a blog a MÁV orra alá. 2007-ben a blog olvasóival együtt kitakarítottunk két vagont.Több balesetveszélyes pályaszakaszra hívtuk fel a figyelmet, folyamatosan jelezzük, hogy hol vannak bunkó, korrupt kalauzok.


bloginterjú: Segítenek/segítettek már neked az oldal működésében, vagy egyedül csinálod (grafika, hírek stb.)

Zs.Gy.: Az oldalt egyedül csinálom. Volt egy társszerzőm; amikor született a fiam fél évet kihagytam ő vitte a blogot, de mire feleszméltem megváltoztatta az emailcímet, majd gyakorlatilag ellopta, törölte a hozzáférésem a blogtól és a bejegyzéseket átvitette a bloghus srácokkal a sajátja alá. Sikerült visszakapnom, de most kicsit bizalmatlan vagyok masokkal szemben. A grafika egy wordpress template, ezt saját kezemmel húztam a blogra. Hírek:) A híreket az olvasók küldik, nem csak észrevételeket, de bármilyen mávos hírt is megkapok tőlük. Fantasztikusan sokat segítenek.


bloginterjú: Egy-egy bejegyzés megírása mennyi időt vesz igénybe?


Zs.Gy.: Változó. Ha egy szimpla hírt veszek át saját kommentár nélkül, az csak pár perc, ha olvasói post kerül ki, az fél-egy óra. Ha saját cikk, hááát az függ a témától, és hogy hányszor fogalmazom át:)


bloginterjú: Eddig összesen hány látogatód volt? Átlagos napi látogatóid száma mennyi?

Zs.Gy.: Eddig több mint félmillió egyedi látogatója volt a blognak, ami több mint kétmillió oldalletöltést hozott. A látogatottság függ attól, hogy címlapos-e a blog vagy sem. Jellemzően 600 és 1500 között mozog címlap nélkül. Címlappal 4-5000 egyedi látogatóm van.


bloginterjú: Blogoltál már, nem mindennapi, különleges helyről?

Zs.Gy.: WC annak számít?:)


bloginterjú: Naponta mennyit foglalkozol a blogoddal?

Zs.Gy.: Változó, kb 1-2 órát, persze ha valami nagyon pörög, akkor többet, folyamatosan figyelni kell a kommenteket, van amikor a kommentelők összevesznek, vagy egyszerűen spammelnek. Olyankor beavatkozok.


bloginterjú: A rengeteg híreket, információkat, eseményeket honnan szeded össze?

Zs.Gy.: Google reader, olvasók, kollégák, és nyitott szemmel járok. No és ne felejtsük el magát a MÁV kommunikációt sem:)


bloginterjú: Ha kapsz egy-egy durvább, sértőbb kommentet e-mailt, akkor mit reagálsz? Voltak kiemelkedően szidalmazóak?

Zs.Gy.: Semmit. Elfogadom a véleményét, ha nagyon cifra, akkor reagálok rá, de a stílusát megpróbálom nem felvenni. El kell fogadni, hogy vannak, akiknek nem tetszik, amit csinálok, van aki jobban tudná. Mint bloggernek, aki egy véleményformáló, konzum blogot írok el kell fogadnom, hogy ezzel kiléptem egy olyan porondra, ahol nemcsak babérkoszorút, de esetleg záptojást is dobhatnak feléd. Persze vannak kiemelkedően szidalmazók, de én azt mondom a stílus maga az ember, akinek ennyire futja, azt csak sajnalni tudom. Voltak fenyegetések is, az rtl-es műsor után hallottam, hogy egy-két kalauz azt mondta (szülővárosom környékén), hogy majd jól pofáncsapkodnak, de ez csak szájkarate volt.


bloginterjú: Kerestél már valamennyit a blogolásból? Kiadásaid voltak/vannak? Huhh, kerestem-e?

Zs.Gy.: Háát nem túl sokat. A kiadásaimat fedezte egy ideig, de már nem igazán, de nem is ezért csinálom. Van főállásom, ami elég a megélhetésre.


bloginterjú: Hány bejegyzésed van összesen? Milyen gyakran frissül az oldal?

Zs.Gy.: 1264 bejegyzés van összesen, több mint 10000 kommenttel. Az oldal hétköznap frissül napi 1-2 esetleg 3 cikkel, hétvégén mindenki menjen és legyen a családjával:)


bloginterjú: Van más blogod ezen kívül? Tervezed újabb blog indítását?

Zs.Gy.: Volt, de nincs rajuk időm. Éppen ezert nem is tervezem.


bloginterjú: Nyereményjáték/blogtalálkozót tervezel mostanában? Volt már ilyen esemény esetleg?


Zs.Gy.: Egyik sem volt még. Viszont karácsony előtt mindenképpen szeretnék egy blogtalálkozót, de konkrét időpontot, helyszínt még nem tudok. Nyereményjáték is lesz, de erről még nem szeretnék beszélni.


bloginterjú: Napi szinten hány megkeresést, panaszt, e-mailt kapsz?

Zs.Gy.: Van, hogy napokig semmit, majd hirtelen jon 8-10. Szerencsére az utóbbi időben a MÁV blognak sikerült valamennyire visszatornáznia magát az élbolyba, de kemény munka volt az emberekkel újramegismertetni az emailcímet, és ismét behozni a tudatba, hogy volt, van és lesz MÁV blog.


bloginterjú: Szeretnél változtatni valamit mostanában a blogodon?

Zs.Gy.: Hmm több szakmai cikk, több érdekesség. Pl kevesen ismerik egy-egy állomás történetét stb.


bloginterjú: Meddig szeretnéd még folytatni a blogolást?


Zs.Gy.: Amíg az olvasókat érdekli, és amíg van mit kritizálni, van miben segíteni a MÁV és az utasok házatáján.


bloginterjú: Melyik volt az eddigi tapasztalataid alapján a legdurvább szívatás a MÁV részéről?


Zs.Gy.: Sokat tudnék írni, de számomra két megdöbbentő eset volt. Az egyik, amikor a kaller a babakocsit lehamuzta nem dohányzó kocsiban, a másik, amikor egy felsővezetékszakadás miatt egy vonat lerohadt Szajol előtt 1-2 kilométerre. Utasokat nem tájékoztatták, majd este 10 helyett reggel 5re értek a Keletibe... Persze se pokróc, se meleg tea nem járt a pusztában álló vonaton didergő utasoknak...


bloginterjú: Hol tanultál, milyen végzettséged van? Milyen eredménnyel tanultál?

Zs.Gy.: Kéttannyelvű gimnáziumban végeztem, majd Szegeden, illetve Dunaújvárosban informatikát hallgattam. Jó eredménnyel.


bloginterjú: Milyen nyelveken beszélsz, és milyen szinten?

Zs.Gy.: Német felsőfokon, és angol középfokon. Ja és magyarul anyanyelvi szinten;)


bloginterjú: Hol dolgozol, milyen szakterületen?


Zs.Gy.: Az egyik online lapcsoportnál vagyok projektmenedzser. A fejlesztéseket koordinálom.


bloginterjú: Külföldön laknál/dolgoznál? Próbáltál már szerencsét külföldön?

Zs.Gy.: Nem tudom. Sokan kérdezték. Ha nem lenne fiam, már lehet kint lennék, de így családdal, már nyomós pénzügyi indok kellene, hogy kimenjek.


bloginterjú: Milyen kikapcsolódással/hobbi-val töltöd a szabadidődet?

Zs.Gy.: Hát régen horgásztam, és imádtam az Enemy Territory fps-t, de ma már csak a fiammal foglalkozom. Talán jövő nyáron lesz időm pecázni.


bloginterjú: Melly blogokat olvasod szívesen? Vannak kedvenceid?

Zs.Gy.: Van egy pár, akiket hébehóba olvasok (hetente egyszer). De napi szinten a Korbely Gyuri Kisvárosi webnaplóját, a Vastagbőrt, a Szánalmast, Konrád Onlinemarketing blogját, a longhand.hu-t, a webisztánt, és a médiablogot (mediablog.hvg.hu). Lenne még sokkal több, de a reggeli kv mellett ennyire futja, sokszor még ennyire se:)


bloginterjú: Voltál nyaralni idén? Merre?

Zs.Gy.: Viccelsz? Gyerek mellett? A nyaralás egy délután volt Visegrádon a bobpályán. Majd jövőre remélem már el tudunk menni valamerre:)


bloginterjú: Gondolkodtál már azon, hogy befejezed a blogolást? Meddig szeretnéd csinálni? Fárasztónak érzed?

Zs.Gy.: Néha fárasztó, de nem akarom befejezni és nem is gondolkodtam még rajta. Szünetet már tartottam, de akkor is tudtam, hogy folytatni fogom. Meddig szeretném csinálni? Ez nem rajtam múlik, hanem az olvasókon. Ők meddig akarják olvasni?:)


bloginterjú: Támogatóid/szponzoraid vannak? Szeretnél, lesznek?

Zs.Gy.: Nincsenek, de nem is feltétlenül szeretnék. Nem akarom "eladni" a blogot.


bloginterjú: Mire számíthatnak akkor összességében az olvasók?


Zs.Gy.: A szokásos posztok mellett, több olyan cikkre, amiben az utasok hiányosságaira is felhívom a figyelmet, mert az éremnek mindig két oldala van. Bizony az utazóközönség sem szent, sőt. Ma Magyarországon nincs utazási kultúra, így a változáshoz az embereknek is meg kell tanulniuk tömegközlekedni. Ezért ebben a témában is egyre több post lesz.


bloginterjú: Néhány ötlet, személyes tanács hogy mit tegyenek az olvasók ha problémájuk akadna a MÁV-val?

Zs.Gy.: Mindig írjanak az eszrevetel@mav-start.hu-ra, és küldjék el cc-ben a megintallunkvazze@gmail.com-ra. Megpróbálok minden esetben segíteni, tanácsot adni, de a legelső dolog, hogy az üzletszabályzatot nézzék át, ha bármilyen panasz, kétely felmerülne. Érdemes. Sokszor el lehet kerülni a felesleges idegeskedéseket, vitákat.


bloginterjú: Bármi más az olvasóknak?

Zs.Gy.: Köszönöm a kitartást olvassanak tovább!

 

Elolvasad az interjút? Ne hagyd szó nélkül!

 

Szeretnél TE is egy saját bemutatkozást?
<<Néhány kattintás az egész>>

 

Csak linket cserélnél?
<<Persze, részletek itt>>

 

53 komment

Címkék: blog blogger interjú blog.hu riport interju bloginterjú


A bejegyzés trackback címe:

https://bloginterju.blog.hu/api/trackback/id/tr171424413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr_inc · http://www.autostat.hu/component/content/article/140-alfa-brera 2009.10.03. 18:58:16

én azt nem értem, hogy milyen kiadásai vannak egy ilyen blogolónak? és mi az, hogy ezeket nem tudják fedezni a hirdetésből befolyt pénzek egy napi többezres látogatottság mellett?!?

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.10.03. 19:15:11

sokba kerülnek a kurvák és az alkohol. nehéz szakma ez.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.03. 19:22:36

@Mr_inc: villanyszámla, internet havi díja :-))) meg a befektetett munka

A napi több ezres látogatottság amúgy nem jelent szinte semmit hirdetés szempontjából. Én a blogparódián jelenleg is egy "kísérletet" folytatok, hogy mennyit lehet keresni a blogolással (majd valamikor a Tudtad blogon leírom bővebben az eredményét). Annyit azért elárulok, hogy eddig nagy átlagban kb. 300 megjelenítésből csöppent le 1 Ft. Ha ezzel az aránnyal számolunk, akkor pl. a Megintállunkvazze blog 2 millió oldalletöltéséből (ami nagyon-nagyon jónak számít) lehet kb. 6666 Ft-ja. Jó, legyen neki dupla ilyen jó a kattintási aránya, s akkor már lehet akár 13.000 Ft-ja is a Megintállunkvazzének. Ez két év alatt. Oszd le órabérre :-) Ha a blogíró (nemcsak ő, bármelyik) elmenne koldulni, jobban járna :-)

Ezt csak így érdekességképpen írom.
Volt egy jó cikk az Indexen, hogy az USA-ban ebből meg is élnek egyes emberek. Na ja, csak nekik napi 100.000 egyedi látogatójuk van, meg cseppet jobban fizet a reklámpiac :-)

Mr_inc · http://www.autostat.hu/component/content/article/140-alfa-brera 2009.10.03. 19:42:22

@Droli: hát ezekszerint túl naív vagyok :) amúgy a befektetett idő azért nem kerül pénzbe... nameg ha jól tudom a blog.hu-n egy megintállunkvazze szintá látogatottságnál már átveszik a hiredtésszervezést és jutalékot fizetnek... namármost az elég vicces lenne ha havi 1-2 ezer forintot fizetnének meg ilyenek, nem? persze valószínűleg megintcsak naív vagyok :D

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.10.03. 19:45:49

Jó a Megintállunkvazze'. Már az elejétől fogva olvasom. Nekem amikor Etartgetet használtam egy kis ideig, 10000 megelenésből pár forint lett. Azóta nincs egyik sem.

Bedina74 · http://anyaapagyerekek.blog.hu 2009.10.03. 20:18:36

A sok okos kérdés után meg kellett volna még kérdezni, hogy mi volt tegnap az ebéd és nem lett-e baja tőle. Például. Amúgy jó ez a blog.

mizrolist 2009.10.03. 20:19:34

@Mr_inc: a befektetett idő nem kerül pénzbe? :D szerintem ezt gondold át... ;) Az alatt az idő alatt lehetne másodállásban pénzt keresni, vagy épp pihenni is.

petya.bacsi 2009.10.03. 20:28:25

@Mr_inc: az idő pénz :)

És egy blog üzemeltetése, posztok gyártása azért nem kis időt kivesz az emberből, tudom, mert nekem is van blogom, rajtam kívül senki sem olvassa (nem, ez nem igaz :) ), de egy-egy poszttal, ezezl-azzal is el lehet szöszmötölni órákat. :P

Van olyan poszt, amikor Georejr utánajár dolgoknak, gondolom telefonál, ezt-azt intéz.

Szeretem ezt a blogot, munka előtt mindig beleolvasok, kommentezek, mert sajnos a MÁV sosem tartozott a kedvenceim közé, és nem is fog.

petya.bacsi 2009.10.03. 20:29:54

@petya.bacsi: megártott a kakaó, már írni sem tudok
ezzel-azzal
Georgejr

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.10.03. 20:57:47

@Droli: Nagyon pesszimista számítás ez, lehet vele ennél sokkal többet keresni, ha ügyes vagy.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.03. 21:18:52

@Droli: elkúrtam: szorozzatok meg mindent hárommal. :-) Elnézést mindenkitől :-)

@SilentSound: persze, ha az ember közvetlenül el tudja adni a felületet, vagy ha az Index sültgalambja lesz (ehhez már mondjuk látogatottság kell).

CsigaBige 2009.10.04. 21:41:59

@Droli:
"persze, ha az ember közvetlenül el tudja adni a felületet, vagy ha az Index sültgalambja lesz"

...vagy ha saját vállalkozását tudja reklámozni a felületén...:)

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.05. 09:38:41

@Mr_inc: telefonszámla a nagyrésze a költségeknek. A latogatottsag eleg erdekes dolog. teljesen cimlap fuggo es ilyen modon ingadozik is. De ha megnezed van egy bloggerunios hirdetes a blogon es van egy affiliate es neha feljon egy-ket adsense. Na ennyi a blogon a hirdetes. Ezek szinte semmit nem hoznak.

TH 2009.10.07. 11:32:13

@georgejr: és miért van az, hogy az index címlapon mostanában már csak a máv figyelőt lehet látni a megintállunkvazzé-t pedig nem nagyon? én nagyon csodálkozom azon, hogy a máv figyelő milyen látogatott lett, a megintállunkvazzéhoz pedig mennyivel kevesebb komment születik, mint korábban...
és az interjúban miért nem lehet elmondani, hogy ki lopta el a blogodat?

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.08. 12:09:42

@TH: Gál Mihály azaz bkvfigyelő. Na ő lopta el. Az index címlapról és a lopásról bővebben itt írtam:
vattafaka.blog.hu/2009/07/23/topic_off_vagy_csak_backend_csere

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.10.10. 07:40:27

@TH: G. Misi = Index-főblogger-kedvenc. Minden BKV Figyelő megjelenés=+ 1 MÁVFigyelő reklám. Most akkor el lehet dönteni, miért lett ismert + az Index a házi kedvencét nyomja, GeorgeJr-t meg kegyelemből, meg alibiből 100 posztból 1-szer engedik címlapra.

Ne is beszéljünk a Gál J. privát blog címlapjairól, ami sokszor kb. az "de jót ettem délben" témájú posztokkal történik meg.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.10. 12:15:40

Ez anno tényleg aljas húzás volt. A BKV Figyelő színvonala meg az utóbbi hónapokban meredeken zuhan. 1-2 éve még minden nap olvastam, mostanában jó, ha hetente egyszer arra nézek, de inkább ritkábban. A MÁV figyelővel hasonló a helyzet.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.10. 15:55:41

Mindig meglep, hogy a magyarok hogy be tudnak dőlni az ilyen egyoldalúan felvázolt szövegeknek. Mondjuk ez nem tudom miért meglepő az elmúlt 20 évet tekintve, de hát birka nép a magyar ez látszik is.

Gyuri! Tanuld meg mi az a lopás, és utána gondolkodj el azon, tényleg elloptam-e a blogod. Neked akartam jót és az olvasódnak, ugyan úgy admin voltál (lettél volna, ha elfogadod), arról nem tehetek, hogy az átállás miatt csak nekem lett adminom, de amit észrevettem meg lettél hívva. Nem tűnt fel, mert hónapon óta nem írtál a blogba, én szerkesztettem, tehát nem tűnt fel, hogy ott se vagy, ritkán nézem a szerkesztők részt…

A lényeg az lett volna, mondjuk el az olvasóknak, hogy többen ismerjék a MÁV blogot, és több panasz jöjjön, pörögjön. Ez jobban megy, ha egységes név, sablon alatt megy a blog, hisz aki a BKV-figyelőt olvassa és MÁV-on utazik már tudja, hová kell fordulni. Tehát a cél ez lett volna, hogy ketten, egy jobb blogot tudjunk tovább vinni. Nem kellett, megértettem, bocsánatot is kértem, hogy a kérdezésed nélkül intézkedtem, és abban maradtunk, hogy akkor külön utakon visszük ezt tovább.

Ha megnézed a tervem bevált, aki BKV-figyelőt olvas, már a MÁV-figyelőt is olvassa, átjön, kommentál, és ha panasza van ír. Nem véletlenül lett rövid idő alatt sikeres. Ezt akartam a te blogoddal is megcsinálni, és ahelyett, hogy megköszönnéd hónapok óta vádaskodsz és rágalmazol, pedig csak gondolkodni kellett volna egy kicsit. Persze az is lehet, hogy az irigység beszél ilyenkor belőled. Nem siránkozni, hisztizni kell, mint egy kisgyerek, hogy nincs levél, nincsenek panaszok és olvasók… De döntöttél így, te nem akartál egy jobb MÁV blogot, egységes arculatot.

Tényleg ne próbáld meg ezt úgy beállítani, hogy te vagy a szegény ártatlan kis Gyurika, akit mindenki csak bánt... Van aki ennek bedől látom, és mennek utánad, nekik azt tanácsolom informálódjanak.

@Szekuriti Blogger:

Index főblogger a Szily meg az Eszti és a többiek. Közöm nincs az Indexhez és nem is lesz soha. Ezt bárkitől megkérdezheted aki bent dolgozik. Nem is lehet közöm az Indexhez, mert a konkurenciánál a FigyelőNetnél dolgozom, és összeférhetetlen.

Privát blogom kétszer volt Indexen, egyszer a választások előtt, egyszer pedig a cukrászdás poszttal. Vagy ezt is sajnálod?

Te is csak vádaskodsz, közben nulla információd. Igazi magyar vagy te is...

@danaz:

Színvonal? Lassan megvan az 5 milliomodik látogató. Nem lehet olyan blogot csinálni, ami ennyi embernek tetszik. Bárhogy írom, mindig lesz olyan akit bánt, sért, stb. Próbálok ugyan annyi hülye utas, mint hülye BKV-s posztot publikálni, hogy meglegyen az egyensúly. BKV-sok szerint ezért is jó a blog, mert nem csak az eszeveszett anyázás megy.

Ha gondolod személyesen is megmutatom neked, hogyan megy ez az egész blogolás, mennyi időt fordítok rá naponta, stb. Ott elmondhatod a véleményed, kritikádat, szívesen meghallgatom.

Nyitott vagyok minden ilyenre, ha van hiba beszéljünk róla, csak ne személyeskedjünk, vagdalózzunk minden ismeret nélkül, ahogy itt többen teszik.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.10. 22:51:29

@BKV figyelő: Nem akarok itt comment haborut. De: elloptad a blogot. Az engedelyem nelkul, tudtom nelkul atvitetted a sajat accountod ala, minden bejegyzest, mindent, a hozzaferesem torolted. Mi ez ha nem lopás? Majd miutan ezt eszrevettem, es kerdore vontalak kuldtel egy meghivot, hogy jajjj nem igy gondoltad, kicsit eso utan koponyeg volt... Miutan tobb olvaso Neked tamadt, gyorsan puncsoltal, hogy majd atkuldod a leveleket miegymas, mert hat ez igy korrekt. Aztan valahogy nem igy tortent. Mikor rakerdeztem, hogy miert nem kuldod at, azt mondtad: Az itteni igereteim ne kerd rajtam szamon ket honap mulva....
Teny, hogy felfutott lett a blogod, de miert is? A MAV Blog emailcimet tudtom nelkul lecserelted, kikopott a tudatbol. Innen mar csak egy lepes volt. Atvitted a blogot magad ala. A mav.blog.hu cim sokaig rad mutatott. Az index cimlapon masfel ket honapig nem szerepelt a mav blog, ellenben a MÁV prefixszel a te blogod szerepelt. Igy nyilvan olyan indulo forgalmad volt, ami szepen felfuttatta, es akik a MÁV címkére jottek azok mind nalad landoltak. Sokan a mai napig nem tudjak, hogy mi lett a MAV Bloggal, es ha veletlenul megtudjak megdobbennek, mert sajnos azonositottak a te blogoddal...

De az index cimlapot nem banom. Legyen, ugyis a hirdetes kattintas az egyik fo ok, amiert ott vagy.... (csiripeltek a verebek)

En most leirtam mindent, ami tortent. Lehet informalodni, de a csak erted tettem duma nagyon gyenge labakon all... Tudod nem zorog a haraszt...

Istenem emlekszem meg arra a Misire, aki tolem kerdezte, hogy zavarna-e, ha inditana egy bkv-s blogot. Emlekszem arra, amikor tanacsot kert, mit es hogyan csinaljon, es segitsek porgetni a blogjat. Azota kinyilt a szeme es o lett az atyauristen, aki elfelejti kinek mit koszonhet...

A nap kommentje 2009.10.10. 22:56:55

@georgejr:

Leírhatom mégegyszer, hogy az átállás miatt nem volt Adminod, és amint szóltál, hogy nincs kaptál (leírtam, nem néztem ki admin és ki nem, a dizájnnal foglalkoztam), úgy látszik nem érted. Ez nem lopás, ez egy véletlen volt, de nagyon nem akarod felfogni.

E-mail cím egységesítésébe beleegyeztél, ha sok az olvasód, kiírod, hogy más a cím, odaküldik onnantól a levelet. Én utána csak "MÁV-figyelős" leveleket kaptam, "Vazze" címzésűt egyet sem. Az olvasók tudták mi van, mégis nekem írtak... Nem véletlenül.

A verebeidet pedig etesd meg, mert nagyon nagy hülyeséget csiripelnek...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.10. 22:58:02

@A nap kommentje:

Én írtam, csak egy másik (új) Nick-névvel.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.10. 23:06:57

"Nem tűnt fel, mert hónapon óta nem írtál a blogba, én szerkesztettem, tehát nem tűnt fel, hogy ott se vagy, ritkán nézem a szerkesztők részt…"
Kamu: két piszkozatom is volt azon a héten...

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.10. 23:14:03

@BKV figyelő: Te is tudod, hogy az atallassal elvesztek valahogyan..., mert vissza nem kerultek hozzam...
Ket kerdesem van es erre valaszolj igennel vagy nemmel, mindenfele mellebeszeles, kormondat nelkul:
Atvitettel minden bejegyzest a mavfigyelo.blog.hu ala az engedelyem es tudtom nelkul?
Kiirtad a megintallunkvazze.blog.hu oldalra, hogy megszunt es ezentul mavfigyelo.blog.hu lesz, mindezt ismet az engedelyem es belegyezesem nelkul?
Igen vagy nem?

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.10. 23:14:50

Kiirtad a megintallunkvazze.blog.hu oldalra, hogy megszunt es ezentul mavfigyelo.blog.hu lesz, mindezt ismet az engedelyem es tudtom nelkul?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.10. 23:25:33

@georgejr:

2008-ban volt utoljára posztod (20. oldal, keresd vissza), utána bő 3 hónapig semmi (és lehet, még ma se lenne, ha nincs ez a variálás). De ezt már megbeszéltük. Te így haragoztad be a blog átadását:

"Így hosszú töprengés után beadtam a derekam és ezennel visszavonulok a blog aktív szerkesztésétől, és átadom azt BKV Figyelőnek."

Ezek után nem éreztem úgy, hogy kérdeznem kellene bármit is. Egy blogot, amit én szerkesztek gondoltam még jobban felvirágoztathatok, ha azaz utasok, az olvasók hasznára válik.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.10. 23:36:14

Ha mar idézgetsz idézd be ezt is:
"Persze a teljes blogot nem hagyom el, továbbra is fel fogok tűnni, postolok, és segítek a blog fejlődésében. Nem fogom az Olvasóimat magukra hagyni."
Ha ezek után nem érezted úgy, hogy kérdezned kell bármit, pláne úgy hogy láttad a piszkozataim, akkor megköszönöm, hogy bemutatkoztál.

Mellesleg januárban született a fiam, Decemberben volt utoljára postom. Tisztánlátás végett..

SZVSZ_ Misi igen, vagy nem? Válaszolj már légyszíves, ne hadoválj ide vagy oda... Tehát megtetted-e ezeket az én engedélyem, tudtom nélkül????????

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.10. 23:39:04

@georgejr:

Posztoltál is, ez így van rendben. Fiad születéséről pedig nem tudtam, közöm sincs hozzá és nem is érdekel.

Te válaszolj: Ki csinálta a blogot, ki volt az aktív szerkesztő, ki posztolt rendszeresen?

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.10. 23:43:19

@BKV figyelő: Igen vagy nem? Én kérdeztem előbb. Látom nehéz erre a kérdésre válaszolni. De ezzel csak tovább igazolsz engem, nem mintha kellene. Köszi!

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.10. 23:45:49

2 hónapig Te posztoltál. És a fiam születéséről tudtál. Ne hazudozz, hanem válaszolj. Szerintem ennek a blognak az olvasói megérdemlik azt az egy szót.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.10. 23:47:09

@georgejr:

Nem igazollak, nincs mire válaszolni. Átadtad a blogot, ezt le is írtad. Hónapokig nem posztoltál. Ettől függetlenül ugyan úgy meglett volna az adminod, nem kellett...

Ezek után nincs mire válaszolni.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.10. 23:50:07

@georgejr:

Te kezdtél hazudozni... 3 hónapig egyáltalán nem írtál, előtte volt 2-3 posztod, majd azelőttis 3 hónapig semmi. Átadtad a blogot hát én csináltam... Ennyi.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.10. 23:59:24

Ez pont olyan, mint amikor adnak neked egy kis palántát, hogy vigyázz rá, de a tulaj mondja, hogy majd néha locsolgatja. Azt szeretnéd, hogy jobb helye legyen, jobban nőjön, kiásod és beviszed a szobába egy fasza helyre a hideg elől, majd megvádolnak vele, hogy elloptad és elhordanak mindennek.

Szívességet tettem neked, csináltam helyetted a blogot, jobb blogot akartam belőle és így hálálod meg.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.11. 00:03:04

Igen vagy nem? Nos olyan nem volt, hogy 3 hónapig semmit nem írtam:
linkgyujto.info/kamu1.jpg
linkgyujto.info/kamu2.jpg
Íme a screen a bloghuról.... Ki is hazudott most?
Igen van egy lyuk. December és március között. De az nem három hónap. Soha nem volt 2-3 napnál nagyobb kihagyás.

Szóval válaszolj már arra a két kérdésre. Igaz nem kell, mert már válaszoltál rá márciusban:
"Itt követtem el azt a nagy hibát, hogy nem kértem engedélyt a blog szerkesztőjétől. "
Forrás:megintallunkvazze.blog.hu/2009/03/12/nem_szunt_meg_a_blog#c5193428

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.11. 00:04:59

@georgejr: azt hiszem nincs mit tovább magyaráznom. részemről topic off.
Misi ha van gerinced válaszolsz egy szóval arra a kérdésre.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.11. 00:09:15

@georgejr:

A december előttire rosszul emlékeztem szorri, a blog felületen nem tudtam tlejesen visszamenni. De a December március (ami az átvitel előtt volt) megvan, és mivel előtte voltak posztjaid elég nagy szünet volt ez a majd' 3 hónap.

Igen, annak ellenére bocsánatot kértem, hogy átadtad a blogot, mert voltam annyira korrekt és beismertem ott, hogy nem kellett volna. De hiába, te azóta is ezzel cseszegetsz... Olyan, mint ha a MÁV nem bocsátott volna meg az RTL-es baki miatt, hanem folyton cseszegetnének vele. Jól esne?

mizrolist 2009.10.11. 00:10:57

Srácok, ez így kezd szánalmas lenni. Én régóta olvastam a BKV Figyelőt és a Megint Állunk Vazzét is, aztán később belekezdtem a MÁV Figyelőbe is... viszont kb. idén év elején mindkét Figyelőt kivettem az RSS-emből és azóta rájuk sem néztem, mert az én ízlésem szerint a béka segge alá került mindkettő színvonala.
A Vazze maradt, olvasom azóta is, és örülök, hogy él a blog.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.11. 00:11:53

@georgejr:

Válaszoltam, nem is egyszer és nem csak most, régen is. Mivel ezt már átbeszéltük ezerszer és le is zártuk. Mégis mindig előhozod, és hisztizel, mint valami óvodás. Ezek után pont te ne beszélj gerincről.

Segítettem neked, időt áldoztam a blogra, amit átadtál nekem, és ezt kaptam köszönet helyett.

De már nagyon bánom, hogy segítettem, hagynom kellett volna ott ahol van, akkor még annyi olvasód se lenne, mint most...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.11. 00:12:46

@mizrolist:

Hajrá, azért van két blog, hogy tudj válogatni.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.11. 00:21:55

Tehat elismered? Koszonom. Nem adtam át a blogot, csak szerkesztő lettél. Nagy különbség. Végig az volt a megállapodás, hogy a blog nálam marad, nem változtathatsz a címen, se az elérésen, ezt megszegted es kvazi elloptad a blogot... ez nem ragalmazas ez teny. Nem cseszegetlek, hanem egy kerdesre valaszoltam. Direkt nem neveztelek meg az interju soran. Mivel valaki rakerdezett arra valaszoltam ennyi. Nem mondtam olyat, ami hazugsag lenne. Tudod az zavar a legjobban, hogy megbiztam benned, es te elarultal, majd lepuncsoltal es amikor ugy lattad, hogy porog a blogod kozolted, hogy nem szamit mit igertel azelott x honappal, igy masodjara baxtal at. Ezt nehezen tudom lenyelni. De ennek ellenere nem emlitettelek volna, ha nem jon fel kommentben a kerdes...

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.11. 00:31:31

@BKV figyelő: "Segítettem neked, időt áldoztam a blogra, amit átadtál nekem, és ezt kaptam köszönet helyett."
Nem. a munkadat megkoszontem, de azt amit tettel utana, nem tudom megkoszonni.
topic off

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.10.11. 00:38:42

@georgejr:

Elismertem, hogy hülyeség volt. Eddig körülbelül 20x írtam le, minden egyes ilyen vita (gyerekes hiszti) alkalmával. Lopásról szó sincs, átadtad a blogot, leírtad. Ugyan úgy hozzáférhettél volna, ha elfogadod a meghívót. Arról, hogy a technika közbe lépett, te sem gondolod, hogy én tehetek.

Rágalmazást erre értettem, mert hogy az Index fizet, kattintásra megyünk, stb. Amikor közöm nincs hozzájuk, épp csak annyira, mint neked, sőt, lehet még annyi se.

Segítettem, jót akartam, és ezt kaptam utána... De mind1, már nem érdekel :)

Befejeztem. Jó éjt mégegyszer.

steindani · http://bit.blog.hu 2009.10.11. 00:45:27

Csak mint külső szemlélő figyelem ezt az egész veszekedést, remélem, hogy nem veszi egyikőtök sem támadásnak, stb., amit írok.

Az, hogy ki mit mond, elhiszem. Elhiszem, hogy M. szerette volna felvirágoztatni a blogot, és elhiszem azt, hogy g. mint teremtményét védi. Elhiszem, hogy a lelki sérelemért fújtok egymásra, de nem hiszem, hogy erre mindenki kíváncsi lenne.

Ha valaminek van értéke, és erőszakkal elveszik, azt nevezzük lopásnak, legyen az fizikai vagy eszmei érték. A cikkek eszmei értékek voltak. Gondolom M. nem a saját nevén vette át anno a cikkeket, tehát a cikkek szerzői joga még mindig g.-é volt. Kérésre pedig visszatette őket az eredeti helyükre.

Ha valamire nagy a kereslet, és több megoldás is fejlődik egymás mellett, előbb vagy utóbb elkezdenek egymással versenyezni. Sajnos itt nem a minőséggel versenyeznek, hanem hogy ki tud több sarat a másikra kenni.

Mivel már megromlott a viszony, gondolom nem lehet arról szó, hogy kibékülve közös, mondom KÖZÖS blogot írjatok, közösen. Ha nem képes a két blog az olvasókat megfelelően elosztani, akkor a vesztésre álló blognak ajánlott más módot keresnie a megjelenésre, az olvasók aktivizálására.

Én személy szerint szép gesztusnak tartanám, ha a két blog ha nem is fonódik össze, de legalább linkelne a másikra, elvégre az olvasók és a közlekedés érdekét szolgálja mindkettő a maga módján.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.11. 07:45:40

@BKV figyelő: Nem erted. A te blogjaidon jo az atkattintasi arany a hirdeteseken. Es ez jo az indexnek. Nem azt mondtam, hogy ezert penzt kapsz.
Lopasrol van szo ennyi. A meghivo meg eso utan koponyeg.
@steindani:
Mivel nem szerepeltem a MAV-Figyelon sem mint szerzo, sem mint admin, hanem onkenyesen lett atveve minden, igy lopas volt. Ugyanigy lopasnak minosul, amikor valaki lenyulja egy portal teljes tartalmat. Ez content scrape.

"Én személy szerint szép gesztusnak tartanám, ha a két blog ha nem is fonódik össze, de legalább linkelne a másikra, elvégre az olvasók és a közlekedés érdekét szolgálja mindkettő a maga módján."

Lett volna egy szép gesztus. Még Misi kezdeményezte: miután sokan támadták emiatt a húzása miatt, azt mondta, hogy legyenek a MÁV blogon az észrevételek, az övén meg inkább saját cikkek, azok úgyis jobban mennek. Úgy volt, hogy a panaszokat átküldi nekem. Kaptam egy panaszt, aztán semmi többet. Sőt két hónapig szinte nap mint nap címlapon pózolt és ezután írt egy cikket a saját blogján, hogy milyen fasza az új blogja, és hogy azért indított mert megelégelte a MÁV hülyeségét. És látszik, hogy van értelme, mert mekkora nagy a látogatottsága. Én rákérdeztem, hogy most akkor mi van? Miért nem tartja be az ígéretét? Erre azt a választ kaptam, hogy ne kérjem rajta számon a korábbi ígéreteit.

Sőt, ha valaki kommentben idézni meri a MÁV Blogot egyből moderál, mondván ne linkelgessenek és ne reklámozzanak...

Szerinted van értelme bármilyen linkelésnek?

steindani · http://bit.blog.hu 2009.10.11. 09:55:15

Szerintem lenne. Sok idő eltelt már azóta. Mikor is született a fiad?

nohab-king · http://www.openttd.info 2009.10.11. 10:32:52

@georgejr: Misi mindenkit kitiltott a blogjairól, akiknek volt véleményük.
A bulvár ilyen, cenzúráz, ahol csak tud, a lényeg az olvasottságon van.

Szerintem felesleges a vitát folytatni, Misi már a trónon ül, tökmindegy mennyire tisztességtelen úton jutott oda, számára a MÁV Blog már nem jelent semmit...

TH 2009.10.12. 11:43:47

@georgejr: ez a vita teljesen felesleges itt. Gál M.-et nagyon jól be lehet skatulyázni blogja, viselkedése, és az itteni hozzászólásai alapján, az ilyen emberek általában "sokra viszik" az életben...legyen ez a legnagyobb boldogságuk...gerinc nélkül szerintem kurva szar lehet az élet, de ez őt nyilván nem zavarja. te meg ne foglalkozz vele, a dolog sztem tök egyértelmű, foglalkozz csak a blogoddal!:)

TH 2009.10.12. 13:52:35

Hopp, mindent vissza kell vonjak?
mavfigyelo.blog.hu/2009/10/12/a_mav_figyelo_kicsit_pihen_1

Korrekt lépés Misi részéről, ha ezt komolyan gondolja, ez már tetszik! :)

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.12. 14:05:58

@TH: Meglátjuk, de igen ez korrekt lépés volt.
süti beállítások módosítása