Bloginterjú

Az oldalon bloggerekkel készült készült bemutatkozásokat, interjúkat találtok. Rengetek hasznos, és új blogot megismerhettek, nem beszélve arról, hogy az egyes blog készítőiről is sok-sok új információt, és érdekességet olvashattok. Elsődleges szempontnak tartom, hogy minőségi, részletes interjúk kerüljenek fel az oldalra. Kellemes szórakozást!

Ismertető

Szívesen olvasnál valakiről egy beszámolót, interjút. Írd meg az ötleted, kívánságod a bloginterju@indamail.hu e-mail címre, és megpróbálom minél hamarabb teljesíteni.

Linket szeretnél cserélni? Megoldható csak írj egy e-mailt a címemre, ebből mind a kettőnknek haszna származhat.

Ha tettszik az oldal, és szeretnéd a következő interjút is elolvasni, akkor vegyél fel a könyvjelzőid közé.

Heti rendszerességgel szeretném megjelentetni az interjúkat, de a publikálás a hét bármely napjára eshet.

Kapcsolat:

e-mail: bloginterju@indamail.hu

msn: bloginterju@indamail.hu

Skype: bloginterju
Chat with me

Az oldal szabályzatát mindenki olvassa el, ezt ide kattintva meg is teheted, de a fenti menüből is elérheted a szabályzatot!


Néhány olvasói visszajelzés:

"Ma bukkantam rá az oldaladra. Jó ötletnek tartom a témát, amolyan hiánypótló."

"Nagyon jó, kezdeményezésnek tartom bemutatni a blogosokat, interjút készíteni velük."

"Valóban jó kezdeményezés, közelebb kerülhetünk így egymáshoz, sőt a mostanában divatos Bloggerigazolvány féle nem tudom mihez jó támpont lehet ez az oldal."

"Egyszer volt már hasonló blog, de megszűnt. Sajnáltam, hogy - a kezdeti lelkesedés ellenére - feladták a srácok, és sajnáltama blog megszűnését is. Remélem, ez a blog életben marad, mi több, felvirágzik. Előre! :)"

Aktuális szavazás

Számláló

Jelenleg ennyien tartózkodnak a blogon:




Összesen ennyi ember látta már a blogot:

Web Design

Összesen már ennyi oldalletöltés volt:

Web Design



Creative Commons License
Ez a a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Címkék

blog (31) blog.hu (31) blogger (31) bloginterjú (31) gasztro (1) goldenblog (12) interjú (31) interju (11) lászló (1) malackaraj (1) riport (31) róbert (1) szertár (1) zsiros (1) Címkefelhő

2009.08.29. 06:00 bloginterju

Filmhírek és irományok: filmdroid blog

Ezen a héten a filmdorid szerkesztőivel készítettem egy kiadósabb interjút.

A 3 szerkesztő közül 1 sajnos nem vállalta kilétét.

 

Az oldal főszerkesztője Rántó Péter (Kombira).

A két további tag, akik nem rendszeresen szoktak posztolni, ám teljes tagjai az oldalnak:
Halászi Emese (Miecs), 22éves. A mási posztolórol  (Armida) annyit lehet tudni, hogy lány és 29 éves.

 Iwiw adatlapok:        Koimbra;     Miecs;     Armida

És az interjú:

 

bloginterju: Vonzódtok a filmekhez? Miért pont Filmdroid? Miért és mikor hoztátok létre az oldalt? Mi vele a célotok?

koimbra: Évekkel ezelőtt már gondolkoztam azon, hogy csinálni kéne egy filmes oldalt, ami hírekkel foglalkozna. Azért ötlött fel bennem ez a gondolat, mivel személy szerint keveselltem azokat az információkat, amelyeket a honi hasonló témájú honlapok hoznak le naponta. Szerintem egy igazi filmbuzi naponta több hírt, érdekességet olvasna, több előzetest nézne, mint ami egy magyar oldalon található. Ezért aztán szóltam Miecsnek, aki filmes suliba járt,  ha van kedve, akkor csináljunk közösen egy ilyen honlapot. Ő benne volt, én meg regisztráltam egy oldalra, mondván, hogy akkor most nekiugrunk. Naiv voltam, mert azt hittem lesznek majd jó kis sablonok és összerántok egy honlapot simán, de mint kiderült ez így nem fog menni. Szóval maradt a blog. Tartottunk Mieccsel egy kis ötletbörzét, milyen nevet is adjunk az oldalnak, két tucat név közül ő a filmeshello-t választotta volna, én pedig a filmdroidravoksoltam, végül ez lett a név. A Filmdroidra az első bejegyzésre 2007 október 28.-án került sor. Előtte egy jegyzettömbe írtam akkor, hogy miket kéne kirakni az oldalra, a terv akkor az volt, hogy néhány filmekről írt iromány mellett napi szinten összegyűjtöm a friss híreket és egy posztban közlöm le ezeket, ám végül nem voltam megelégedve ezzel, ezért minden egyes hír külön bejegyzést kapott. Ezen kívül pedig terveztem, hogy régi, b kategóriás filmekről teszek ki videókat az oldalra, de úgy gondoltam, hogy arra aztán senki sem kíváncsi. Később jött a zskategoria blog, ami megmutatta, hogy tévedtem:)

miecs: Igazából ez nem kérdés, hogy vonzódunk-e, mármint szerintem nyílvánvaló, hogy igen.  Már régóta filmes pályát képzeltem el magamnak és kb 10 évvel ezelőtt valami sugallattól vezérelve kitaláltam, hogy forgatókönyvíró akarok lenni. Bele voltam szerelmesedve a filmekbe. Aztán egy nap egymásra találtunk Koimbra-val. Elkezdtünk beszélgetni a filmekről, megosztottuk gondolatainkat és jött az isteni szikra Koi fejében: blog! Így született a blog! Számtalan név merült fel, de bíztam Koimbra döntésében. Így lett Filmdroid. Eleinte nekem nem tetszett, de mostmár rájöttem, hogy marketing szempontból is előnyös… egyedi.




bloginterju: Van más blogotok? Mi a neve? Milyen témájú?

koimbra: Van egy a Munkamámor, azt azért csináltam, hogy a Pc Klubban (ahol dolgozom) elhangzott dumákat írjam, régen rengeteg hülye szöveg elhangzott itt, de mostanában már sajnos igen kevés, ezért nincs frissülés ott.

miecs: Más blog? Talán ilyen napló jellegű blog, de nem igazán frissítgetem. Már nem aktuális. Amiért elkedztem akkor azt a blog, az már régi sérelem, ami tovaszállt.

armida: Igen, a Free-n van a fő blogom, Armida Világa címmel és történeteket írok. Mostanra már a negyediknél tartok, Tokióban játszódik, ahol egy magyar lányt szexrabszolgaként tart egy japán fiú.



bloginterju: Hány bejegyzést írtatok összesen?

koimbra: Mikor erre a kérdésre válaszolok akkor 4316 posztnál járok éppen. Régen láttam egy listát valahol, ami a legaktívabb posztolók nevét tartalmazta, akkor ha jól emlékszem a hetedik voltam, mostanra úgy gondolom úgy a második lehetek. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a bejegyzések többsége nem több oldalnyi hosszúságú, míg más blogoknál előfordul, hogy egy poszt elolvasása 10-15 percet is igénybe vehet.

miecs: Én nem vittem túlzásba. Kb 102 körül van a posztjaim száma és 50-60 körül mozog a kommentek. Igen, lustaság, munka meg ilyenek.



bloginterju: A bemutatni kívánt filmeket, honnan szeditek össze? Mi alapján döntitek el, hogy egy filmet feltesztek-e az oldalra vagy sem?

koimbra: A híreket külföldi oldalakról szedem, azaz egyet sem a saját kisujjamból szopok ki. Délelőtt elolvasom a napi hírtermést, aztán nekiállok kirakni a blogra azokat, nincsenek kritériumok, ami alapján eldöntöm, hogy mi kerül ki, de ha mondjuk csak arról szól egy adott hír, hogy XY ír egy forgatókönyvet, annak nem szentelek külön írást. Attól is függ a mennyiség, hogy mennyire érek rá, mennyire vagyok fáradt.

miecs: Egy időben én találomra néztem filmeket. Megtetszett a címe, megnéztem, írtam róla és ennyi. Aztán mikor az egyetemen kellett kötelezően néznem filmeket, akkor ami megtetszett ott arról is írtam. Sajnos filmek terén már nem vagyok annyira rugalmas. Valahogy nehezn nyitok már az új felé. A jól bevállt, ismert és szeretett régieket preferálom.

armida: Általában dvd-n vagy neten keresztül nézem a filmeket, ha valamelyik nagyon tetszik, azt megírom, mert szeretném hogy mások is megnézzék. A nagyon pocsék filmekre   is fel szoktam hívni a figyelmet, hogy ne pazarolják rá az idejüket, de természetesen minden szubjektív, így olykor-olykor nem sokat számít a személyes véleményem.



bloginterju: Kaptok sértő, bántó kommenteket, vagy e-maileket?

koimbra: Jön olykor-olykor néhány sértő beszólás, ezek a kommentelők általában akkor érkeznek a droidra, ha éppen kinn van a blog az indexen. Ha egy film tetszik, akkor idióta vagyok, ha nem, akkor meg sznob. Ezen beszólások többsége szerintem már elcsépelt, idejétmúlt, mint pl. „Leülhetsz egyes! „ „ „Először tanulj meg magyarul” de volt olyan, akinek a rövidség a baj, másnak a hosszúság, volt olyan is, aki szerint minden egyes előzeteshez, poszterhez esszét kellett volna írnom. Egyébként az zt hiszem valakinek össze kéne már gyűjtenie a leggyakrabban előforduló beszólásokat. Régebben írtam ezen hozzászólók e-mailjére, többségük válaszolt, kiderült, hogy ezek teljesen normális emberek, csak éppen rossz napjuk volt és így sikerült a hozzászólás vagy pl. azért írta ezt mert felment benne a pumpa.

miecs: Hajajajajaj! Igen, amin meglepődtem, hogy a magyar ember nagyon sok dologba beleköt. Volt olyan, mármint ami nekem nagyon megmaradt az emlékezetemben, hogy a szakzáró vizsgám előtt nagyon sokszor használtam angol kifejezéseket szóban is és írásban is, de ezek érthetőek voltak és elég sokszor használják ezeket magyar fiatalok. Véletlenül a blogon is használtam egy közismert, egyszerű, (sajnos) mindennapos angol kifejezést a “Nyugodjon békében” helyett. Jött a comment… :S

armida: Igen.



bloginterju: Mit reagáltok rá?

koimbra: Úgy gondolom normálisan szoktam reagálni ezekre, volt már, hogy vissza akartam szólni, aztán épp dolgom akadt, később pedig már nem fűlt hozzá a fogam, hogy azt írjam, amit akartam, így máshogy fogalmaztam meg. Ha az indexről tévednek be ezek, akkor nem nagyon érdemes foglalkozni a mocskolódókkal, mivel ha lekerül a blog onnan, akkor az illető már rég messze jár, el se fogja olvasni, mit válaszolnék neki.

miecs: Igazából nem fogok bocsánatot kérni senkitől semmiért, mert nem bántani akarok ezzel embereket, hanem véleményt formálok. Az, hogy valakinek nem ugyanez a véleménye, a nyelvhasználata, a szóhasználata, azért nem hinném, hogy bárkinek is bocsánatot kell kérnie. Emberek vagyunk ezerfélék, mindenben különbözünk.

armida: Ha látszik a kommenten, hogy észérvekkel lehet hatni az írójára, akkor reagálok rá, ha viszont személyeskedő, azt figyelmen kívül hagyom.



bloginterju: Melyik a kedvenc filmetek? És miért?

koimbra: Star Wars 4-5-6. Gyerekkoromban ezt néztük, naponta többször is, a végén kívülről fújtam. Az Indiana Jones-szal hasonló a helyzet.

miecs: A titkárnő és nem tudom megmondani, hogy miért. Egyszerűen vannak benne már annyira beteg dolgok, hogy az már jó. Persze van még pár film, amit bármikor akráhanyadjára is szivesen megnézek.

armida: Nagyon nehéz kérdés, ha egyet kell választanom azt mondom a Nagymenők. Nagyon jó színészek, remek alakítások, szuper forgatókönyv de ami igazán vonz benne, az hogy nagyon valóságos. Épp ezért imádom Scorsese stílusát. De természetesen még sorolhatnám a kedvenceimet, a Keresztapától kezdve, a Sebhelyesarcún keresztül egészen a Csillagok háborújáig.



bloginterju: Ha újra elindítanátok a blogot, akkor megtennétek? Vagy egészen más témájú blog írásába vágnátok bele?


koimbra: Nem vágnék már bele, az tuti. Azért mert annyi filmes témájú blog van, mint a szemét, teljesen felesleges új hasonló  oldallal foglalkozni, bár a jelenlegit is csak hobbiból csinálom és azt mondtam régebben, hogy akkor is nyomnám, ha csak 10 ember nézné, de nem tudom most vajon tévedne-e ennyi ember a blogra.
Mostanában gondolkodom azon, hogy egy horror témájú blogot indítanék, abban pedig a jelenlegi tervezett, illetve bemutatásra váró horrorfilmekről tennék ki híreket és előzeteseket.

miecs: Igazából, ha Koimbra nem lenne és nem erősködött volna, akkor ez a blog sem élne már. Nálam nagyon alább hagyott a lendület. Én már kb 1 éve feladtam volna az egészet! Koi tartja a blogban az életet, de ez meg is látszik. Minden elismerésem érte!



bloginterju: Szeretnétek valami újítást, változást a bloggal kapcsolatban? Arculatváltás, stb. ?

koimbra: Nem értek az arculatváltoztatáshoz, a jelenlegit inmfc hozta össze, köszönet neki ezért.

miecs: Nem tudom, hogy szervezkedik-e most valamit Koimbra. Valójában én mindig csak rábólintok a dolgokra. Tudom, ez nagyon úgy hangzik, mintha nem is érdekelne a blog sorsa, de érdekel!

armida: Újítani mindig kell, a folyamatos fejlődés csak jobbá teheti a blogot, elsőre talán egy okosabb sablont tudok elképzelni.



bloginterju: Vannak támogatói a blognak? Ha nincsenek: Nem gondoltatok arra hogy kerestek?

koimbra: Akik kiteszik a filmdroid linkjét, azok máris támogatják a blogot. Nem terveztem, hogy komoly pénzösszegeket fogok keresni ebből, hobbiból csinálom.

miecs:Az már elég támogatás, hogy több ismerősöm is bevallottan állandó látogatója a blognak. Ugyan csendes megfigyelők és nem nagyon szoktam kommentelgetni, de elszólják sokszor magukat, hogy láttam ezt meg azt a blogotokon. Voltak ilyen komolyabb támogatási kísérletek, felmerültek már ötletek, de valahogy nem jött még nagy támogató.


bloginterju: Volt már bevételetek a blogolásból?

koimbra: Májusban meglett a 100 dolcsi a Google Adsense-ből, mondták páran, hogy nekik nem fizettek különféle indokkal, de én megkaptam a csekket. 19250 Ft-ot adtak érte a bankban.

miecs: Igen volt, részleteket erről Koi tud!

armida: Á, dehogy. :)



bloginterju: És kiadásaitok vannak?

koimbra: Egyszer egy új fejlécért cserébe küldtem egy fél literes whisky-t, ez 2000 Ft volt. Inmfc kapott egy használt, de eredeti Bioshock játékot tőlem, mert foglalkozott a blog kinézetével.

miecs: Talán akkor lett volna, amikor domain nevet akartunk venni. Nem emlékszek, amúgy semmi eget rengető kiadásra.

armida: Netszámla.


bloginterju: Nem gondolkodtatok azon, hogy nem csak szövegesen kéne bemutatni a filmeket, hanem egy videó formájában, szövegalámondással?

koimbra: Konkrétan soha nem jutott még eszembe:) Ez úgy lenne szerintem jó, ha három négy ember összejönne és végigkommentálná a filmet. Másrészről én inkább nézni szeretem ezeket.

miecs: Az már szinte trailer lenne. Meg ahhoz nem elég két ember. Természetesen valami komolyabb technika is kéne hozzá, hogy profi legyen. Szerintem sokkal nagyobb az igény a leírt dolgokra, mint a kisfilmes filmkritikának például. Illetve jelen esetben megnyitod az oldalt és elmehetsz közben bárhova, mikor visszajössz az ugyanúgy vár ott. A film pedig megy tovább, nhezen tölt be, megakad, megszakad. Írásban mellett voksolok!

armida: Ez még nem jutott eszembe.



bloginterju: Naponta mennyit foglalkoztok a bloggal?

koimbra: Szerintem két óra minimum, attól függ, hogy épp mennyire érek rá, mennyire van kedvem éppen hozzá, illetve milyen mennyiségű új adat és információ kerül ki a netre.

miecs: Én nagyon keveset, de ez látszik. Ha például hosszabb kritika jellegűt írok, akkor akár órákat is elpepecselek vele, de ha csak felrakok valamit informálás címszó alatt, akkor az gyorsan megvan.

armida: Változó, néha csak benézek, olvasgatok. Komolyabb, elemző, képekkel, videóval illusztrált posztnál észre sem veszem, és elröppen akár 2-3 óra is.



bloginterju: Tervezitek új "munkatársak" felvételét a blogba, hogy még több filmet összeszedjetek?

koimbra: Minden ismerősömnek elmondtam, hogy van ilyen blogom, egy-kettő írt is, de aztán többet már nem foglalkozott vele sajnos, mivel nem érnek rá. Egy haverom barátnője küldött egy mailt nekem, hogy lenne kedve hozzá, meg ilyesmit tanul,  Madeline írt aztán egy kritikát, majd eltűnt, legutóbb azt mondta, hogy nem ér rá a vizsgák miatt.  Írtam régebben pár olyan embernek, aki rendszeresen szokott kommentelni, hogy lenne-e kedve csatlakozni, egy részük nemet mondott, de volt olyan aki igent mondott, azonban ők sem túl aktívak sajnos. Közülük Armida ír gyakrabban, illetve Elanor tett ki néhány kritikát, illetve Vadóc írt még egy-két kritikát anno.

miecs: Mindig próbáljuk toborozni az embereket ismerősökből, csoporttársakból, barátok közül. Publikálási lehetőség, de azért mégsem fizetésért megy.

armida: Koimbra a főnök, és szerencsére nagyon nyitott, így ha javaslok neki valakit, örömmel veszi. :)



bloginterju: Sokan csinálnak mostanában nyereményjátékot? Ti gondolkodtatok már valami hasonlón?

koimbra: Eszembe ötlött már, de úgy gondolom korai, majd ha mondjuk még jönnének véletlen még pár ezren a blogra, akkor majd talán.

miecs: Egy ilyen nyereményjátékba azért fektetni kéne nem kevés összeget is. Egy jól kivitelezett nyereményjáték magában foglalja a hirdetését a nyereményjátéknak, a nyereményeket, a nyeremények eljutatását, tárolását és minden egyebet. HA profin akarnánk kivitelezni, pénzt ölelne fel elég sokat.



bloginterju: Blogtalálkozót is sokan szerveznek. Esetleg egy közös filmnézést az olvasókkal?

koimbra: Nem gondolkodtam még rajta, majd egyszer...

miecs: Ugyan blogtalálkozónk még nem volt és nem is tervezünk, de én próbálkoztam egy hasonlóval. Filmklub-ot tartottunk minden héten egyik este és próbáltunk volna beszélgetni a megtekintett filmről.Erre nem volt igény, csak a filmnézésre. Mikor csak egy kérdésünk volt, hogy mit szeretnének nézni legközelebb, arra sem jött válasz!

armida: Kizárt, nagyon rejtőzködős típus vagyok. De ez természetesen nem jelenti azt, hogy a többiek Koimbrával ne alapíthatnák meg a Droid-Mozizz!-t. :)


bloginterju: Egy-egy poszt megírása mennyi időt vesz igénybe? Mennyit kell utánajárni stb. ?

koimbra: Változó, egy videó vagy poszter kirakása néhány másodpercet vesz igénybe, pár sor hozzácsapása max pár perc, ha még nem írtam az adott filmről, akkor a sztoriját is nagy vonalakban hozzá kell(ene) írni. Egy hír bepötyögése több percet vehet igénybe, mikor pedig valami irományt hozok össze az már akár órákat, napokat is igénybe vehet, mivel nem folyamatosan foglalkozom vele, nem erőltetem meg magam túlzottan, előfordul, hogy elkezdem, elmentem, majd később folytatom.

miecs: Az egyik kérdés hasonló volt. És akkor is azt mondtam, ha hosszabb lélgezetűt írok azok órákat vesznek igénybe, a rövidebbek pedig pár perceket akár.

armida: Az utánajárás (főleg angol irodalom) a megfelelő, jó minőségű képek megtalálása, videók beszúrása, a szövegben magyarázatként funkcionáló linkelés úgy 2-3 óra.



bloginterju: Blogoltatok már különleges, extrém helyről?

koimbra: Még soha

miecs: Extrém, különleges? Nem hinném, mármint nem emlékszem semi ilyenre. Bár ha a kertünkben a hintaágy különlegesnek számít, akkor igen. :D

armida: Még nem. :)



bloginterju: Ha nem a blogotokat szerkesztitek, akkor mivel töltitek a szabadidőt? Milyen hobbiaitok vannak?

koimbra: A nap nagy részében a PC Klubban ülök, mikor pedig nem akkor a helyi vendéglátó egységbe suhanok ki vagy lemegyek a strandra úszni. Sajnos az ismerősök nagy része elhúzott erről a helyről, így sokszor más városokba kell utazgatni, ha egy talira összejönnénk, azonban nagy részük már fáradt vagy családos.


miecs: Hobbik: tánc, zene, sétálás, utazgatás. Hogy mivel töltöm szabadidőmet? Alszok, netezek, és tvt nézek egy átlagos hétköznapon.

armida: Legfőbb hobbim az alvás. Na jó, komolyra fordítva a szót, nincs túl sok szabadidőm, viszont amikor akad, ki sem lehet robbantani a tv elől, rengeteg filmet nézek és odáig vagyok az animékért.



bloginterju: Hol dolgoztok/tanultok? Milyen végzettséggel rendelkeztek?

koimbra: Jelenleg egy családon belüli Bt. vezetője vagyok, ennek része a Pc Klub, amit én vezetek, nem tervezem, hogy örökké ezt fogom csinálni.
Egerben jártam, a főiskolára is betévedtem olykor.:) Jó hely volt, a Szépasszony-völgy különösen.  Közgazdász diplomát kaptam ott, mármint a fősulin.
Szolnokon pedig  Idegenforgalmit végeztem.
Tehát ahogy látható, nem mentem egy filmes suli közelébe se, így akik azt várják, hogy nagy hozzáértő vagyok a témában, azok tévednek:)

miecs: ELTE-n diplomáztam ebben az évben anglisztika bölcsész diplomával rendelkezek, amiben benne van h 50 kreditnyi film minort sikeresen elvégeztem. Valamint van egy OKJ-s végzettségem is.
Jelenleg főállásban dolgozok egy informatikai hardware, szoftver disztribútornál marketingesként.
 
armida: Végzős fősulis vagyok, már csak egy szakdoga és egy sikeres védés választ el a diplomámtól.



bloginterju: Beszéltek valamilyen nyelven?

koimbra: A gimiben régen németet tanultam, van is belőle alapfokúm, de már nem nagyon tudnék megszólalni ezen a nyelven. Angolul tudok, ez kell is, hiszen kü0flölfdi oldalakról szedem a híreket.

miecs: Angolul beszélek, spanyolul gügyögök. Eszperantóul pedig talán értek még, de nem beszélek már.

armida: Hogy beszélnék az túlzás, de megvan az angol középfokú C. :)



bloginterju: Mennyi az átlagos napi látogatottságotok, illetve eddig hányan látogatták meg az oldalad?


koimbra: Mikor kezdtük, akkor kiugrottam majdnem a bőrömből, mikor a blog.hu főoldalára kikerült az Alias irományom, ekkor még a bloghus oldalon akár fél napig is szerepelt egy poszt. Aznap  164 volt azt hiszem az összlátogatottság. Azóta persze növekedett, két hónap alatt 600 volt, mostanában mikor kinn vagyok az indexen, akkor több ezren térnek be, de ez nem számít, mivel ők mennek is tovább, nem jönnek vissza. Egy sima napon 3000 oldalletöltés is megvan. Nyilván van olyan, akinek több van és olyan is, akinek kevesebb. Én totálisan elégedett vagyok ezzel, sőt szerintem sok is, ennek töredékének is örülnék.



bloginterju: Kinek melyik a kedvenc blogja? Lehetnek Magyar blogok, de külföldiek is.

koimbra: A külföldiek közül rendszeresen nézem a Worstpreviews-t, a Variety-t, a Firstshowing-ot. A magyar oldalak közül a csecsebecsét látogatom, mivel sokszor elképedek egyes sztár kinézetén. A sorozatjunkie-t szintén sokszor nézem, nem vagyok ugyan egy sorozatos emberke, de azért jó képbe lenni ezzel is, ott pedig minden infohoz hozzájutok.

miecs: Van egy Magyar blog… nem tudom, hogy ismeritek-e.. Filmdroid a neve :D.. amúgy nem nagyon olvasgatok blogokat. Szóval nincs kedvenc.

armida: Filmdroid persze, de nagy kedvenc még a Szlengblog, mert ott mindig tök jókat derülök.


bloginterju: Meddig szeretnétek folytatni a filmdroid blog szerkesztését? Bírjátok még a napi rengeteg posztot?

koimbra:  Ha már nem lesz kedvem, akkor nem csinálom, abbahagyom. Nincsenek távlati terveim a bloggal kapcsolatban, nem terveztem úgy, hogy ez örökké menni fog.

miecs: Én kb hetente írok csak.. én bírom még :D

armida: Ameddig van rá időm és látom hogy másoknak tetszik, addig folytatom.



bloginterju: Voltatok nyaralni?

koimbra: Kétszer voltam a Bükkben táborozni, jó volt, eszembe nem jutott a net meg a blog:) El akartam menni fesztiválokra is, csak aztán ahogy számolgattam rájöttem, hogy elég szép mennyiségű pénzt kéne elkölteni.

miecs: Hivatalos nyaralás nem volt. Egyik hétvégén leugrottam szombat-vasárnap barátaimhoz a Balcsira.

armida: Sajnos nem. A nyári lakásfelújítási munkálatok nem engedték meg a nyaralásnak még a gondolatát sem.



bloginterju: Naponta hány e-mail kaptok? Mivel keresnek meg általában?

koimbra: Vicces maileket kapok ismerősöktől, ezek küldöm tovább a többi ismerősömnek. Szeretem a vicces maileket, nyugodtan lehet küldözgetni őket:) A filmdroiddal kapcsolatban nem igazán érkezik semmi. Egy-két üzenet jött, hogy „Csak így tovább”, illetve egyszer volt valaki azt mondta, hogy szívesen feliratozná a kitett videókat, válaszoltam neki, de többet nem írt.

miecs: Manapság már nem nagyon keresnek meg. Egy időben azért kerestek emg engem mindig, hogy filmszakra akarnak menni, és lássam el őket információval. Persze szivesen segítettem.


armida: Nem túl sokat, viszont amik érkeznek mind elismerőek. :)


bloginterju: Szoktak az olvasók is filmet ajánlani?

koimbra: Nem, én legalábbis nem emlékszem. A szövetség képregényt ajánlották többen, mikor írtam a filmről, azt el fogom olvasni majd.

miecs: Nem kifejezetten ajánlanak, csak említik. És ha szimpatikus, vagy felkelti az érdeklődésem, akkor belenézek.


armida: Persze, és ennek nagyon örülök. Jó az eszmecsere, ha felhívják a figyelmem egy jó filmre amit még nem láttam, igyekszem megnézni.


bloginterju: Cáfoljatok meg ha nem így lenne, de ez az legjobb blog filmekkel kapcsolatos kategóriában. Hogy sikerült ezt elérni? Mit csináltok jobban mint a többiek?

koimbra: Köszönöm:) Én nem hiszem, hogy a Filmdroid lenne a legjobb, de örülök, hogy így gondolod. Az viszont biztos, hogy ilyen mennyiségű frissítés nem sok helyen található még. Hobbiból csinálom, azért, hogy a többi filmkedvelő is tájékozódjon a napi újdonságokról.  Szerintem lenne még hova fejlődni, a mennyiség megvan, már csak a minőséget kell elérni. A mostani szintet a jó sok kis poszttal értük el, tartom a napi 7-10 frissítést, többet is kiraknék, de akkor már nem lenne időm semmire, de ha megfizetnének akár egész nap ezt csinálnám.

miecs: Legjobb? Tudom, hogy jók vagyunk, és Koimbra-nak sokat köszönhetek emiatt, de nem hinném, hogy a legjobbak… nah jó talán ha elfogultak vagyunk, akkor igen ..:D

armida: Nem tudom, hogy valóban a Filmdroid lenne a legjobb, mindenesetre a feltételezés nagyon aranyos. :) A siker titka szerintem az lehet- és ez teljes mértékben Koimbra érdeme- hogy nincs elszállva magától. Rengetegszer frissíti az oldalt- ami tényleg giga meló (még nyaralt sikerült megtapasztalnom)- és nagyon közvetlen a stílusa.


bloginterju: Goldenblogon indultatok? Milyen eredménnyel?

koimbra: Tavaly se neveztem, idén se, más ajánlott be oda. 2008-ban ha jól emlékszem a legjobb 78-ban voltunk benne, idén pedig a legjobb százvalamennyibe kerültünk be. A Top10-ben már nem szerepelt a Filmdroid, részeredményt pedig nem közöltek. (Egyébként ahogy olvasgattam a reakciókat sokaknak nem tetszett a végső lista.)

miecs: Most nem mi neveztük be magunkat, de tudtommal nem jutottunk be a TOP10-be.

armida: Igen-igen, beneveztem, de sajnos nem nyertünk. :(



bloginterju: Újabb blogot szeretnétek indítani?

koimbra: Fentebb írtam, hogy egy horrorfilmekkel kapcsolatos blogot csinálnék majd, csak erőt kell vennem magamon, mert most úgy gondolom, sok időt venne igénybe. Most ott tartok, hogy azon gondolkodom, hogy lehet csak előzetest, videót, meg képet raknék ki, a szöveget kihagynám, hiszen a videók elmondanák mennyire gagyi produkcióval állunk szembe. Talán valakinek pont ez az érdeklődési köre, esetleg egy videó után egyes emberek azt mondják, hogy ezt megnéznék:)

miecs: Nem.

armida: Sosem tudom mit hoz a jövő...



bloginterju: Megérte elindítani a mostani oldalt, belevágnátok még egyszer?

koimbra: Elég szétnézni a neten, akár a blog.hu-n akár a többi hasonló blogos oldalon, temérdek filmes oldal van, még egyet létrehozni már teljesen felesleges. Láttam olyan oldalt anno, ahol az illető már az első posztban leírta:”Remélem hamarosan a legfontosabb blog leszek”. Aki ilyesmit vár el, vagy azt, hogy több ezren látogassák naponta, nos csalódni fog. Ha viszont van szabadideje és hobbiból csinálná, akkor megéri. Megérte elindítani szerinte, de mivel temérdek ilyen honlap van már nem hiszem, hogy belevágnék még egyszer.

miecs: Elindítani megérte, de én nem lennék benne mégegyszer, az tuti.

armida: Ha Koimbra újra feltenné a nagy kérdést, biztos megint azt válaszolnám, hogy igen.



bloginterju: Ilyen témájú blog talán a tietek volt az első. Rengetegen írnak hasonló blogokat, mit szóltok ehhez? Melyik oldal az, ami még nagyon színvonalas szerintetek?

koimbra: Nem hiszem, hogy én voltam az első, akadt már régen jó pár ilyen, pl. bigkahuna, de ő abbahagyta. A filmbuzi meg már 5-6 éve nyomhatja, de azt egy idő után már nem néztem, mivel csak trailer meg poszter volt, hírek pedig szökőévente egyszer, amikor meg volt két sorban el lett intézve, sokan is látogatják, akik közül szerintem többen úgy gondolják nincs is más hír, csak amit ott kitesznek.
A filmtrailer pedig a trailerblogból fejlődött ki, ők elég színvonalasak. Kritikák terén pedig így hirtelen a Geekz és az Videodrome, a Halfpecssquad és a Filmfelkeltés ugrik be, őket érdemes nézegetnie azoknak, akik egy film értékelésére kíváncsiak.
Mit szólok ahhoz, hogy rengetegen írnak hasonló blogot? Semmit, mivel egyikre sem tekintek úgy, mint a konkurenciára, hanem inkább kollégák:)

miecs: Nem hinném, hogy  a miénk volt az első. Tuti, hogy volt akkor már más ilyen témájú blog is.

armida: Valóban nagyon sok a filmes blog, de ez természetes. Half Pécs Squad, ők nagyon ott vannak.



bloginterju: És végezetül: Milyen jövőt szántok a blognak, milyen elképzeléseitek vannak a továbbiakban?

koimbra: Nem tervezek előre, amikor már nem lesz kedvem, nem lesz időm akkor nem csinálom tovább. Jelenleg egy olyan összeállítást akarnék összehozni, ami a nevezetesebb színészcserékről szól (pl Batman). Folytatni kéne a Sztár voltam és a Missing in Action sorozatot is. Illetve egy olyat szeretnék, ahol egy adott színésznő értékelve lenne a feje, a melle, a teste, a feneke és karrierje alapján. Ezzel kapcsolatban még keresem azt az illetőt, aki szívesen elemez egy nőt.
Kinek fog hiányozni a Filmdroid?? Emlékszel még a Truman-show végére? Na pont az lenne, ha vége lenne.

miecs: Ameddig megy addig megy, nem tudom meghatározni már most, hogy meddig fog még fennmaradni. De tudjátok Lenin volt, van lesz, élni fog…. Filmdroid volt, van lesz és lenni fog…


bloginterju: Bármi más amit az olvasókkal meg szeretnétek osztani?

koimbra: Mindenkinek köszi, aki olvassa az Filmdroidot.:) Remélem a későbbiekben is tudjuk tartani a tempót és friss, ropogós, új hírekkel, érdekességekkel tudunk szolgálni.

miecs: Köszönjük, hogy látogatják az oldalunkat és tartsák meg jó szokásukat!

 

További képek:

 

 

 

Mi adunk a véleményedre, ne felejsd el leírni!

Nézd meg az oldalt: Filmdroid

 

---Ajánló a régebbi interjúk közül---

Olvastad már? Nyelvész Józsi - szleng.blog.hu

 

7 komment

Címkék: blog blogger interjú blog.hu riport goldenblog bloginterjú


A bejegyzés trackback címe:

https://bloginterju.blog.hu/api/trackback/id/tr291344690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.29. 20:35:19

Köszönöm az interjút itt is:)
Remélem tartalmasra sikeredett.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.08.29. 21:45:50

Fasza volt, jól álltok a dolgokhoz és jól is nyomjátok, csak így tovább :)
Jahh, és köszi az említést :D

(utolsó kép XDDDDDDD)

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2009.08.29. 22:39:57

bár nem a legjobb helyen kérdem, de koimbra... what about nsane?

(igen, jó pénzér' mi is interjúvolhatók vagyunk xddd)

nyuszisz 2009.08.30. 11:37:53

Valaki segítsen megérteni, mi történik az utolsó képen :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.30. 11:43:38

@nyuszisz: Nos, a sátorba betévedő lányokat próbáltam rávenni egy erotikus táncra a rúd körül, be is mutattam nekik, hogyan képzelem én ezt el:) De sajnos ezek után sem voltak hajlandóak rá. Szomorú:)

@dzsoni szánsájn áká edemem: Nsane elfoglalt embert, szabadidejében blogol, más néven, de nem szabad elárulnom, hogy mi is ez a blog, mert leszedné a fejemet:)

freddyD 2009.09.02. 21:02:18

Nem ismertem ezt az oldalt, de megismertetted velem, azt már nézegetem is :)
süti beállítások módosítása