Bloginterjú

Az oldalon bloggerekkel készült készült bemutatkozásokat, interjúkat találtok. Rengetek hasznos, és új blogot megismerhettek, nem beszélve arról, hogy az egyes blog készítőiről is sok-sok új információt, és érdekességet olvashattok. Elsődleges szempontnak tartom, hogy minőségi, részletes interjúk kerüljenek fel az oldalra. Kellemes szórakozást!

Ismertető

Szívesen olvasnál valakiről egy beszámolót, interjút. Írd meg az ötleted, kívánságod a bloginterju@indamail.hu e-mail címre, és megpróbálom minél hamarabb teljesíteni.

Linket szeretnél cserélni? Megoldható csak írj egy e-mailt a címemre, ebből mind a kettőnknek haszna származhat.

Ha tettszik az oldal, és szeretnéd a következő interjút is elolvasni, akkor vegyél fel a könyvjelzőid közé.

Heti rendszerességgel szeretném megjelentetni az interjúkat, de a publikálás a hét bármely napjára eshet.

Kapcsolat:

e-mail: bloginterju@indamail.hu

msn: bloginterju@indamail.hu

Skype: bloginterju
Chat with me

Az oldal szabályzatát mindenki olvassa el, ezt ide kattintva meg is teheted, de a fenti menüből is elérheted a szabályzatot!


Néhány olvasói visszajelzés:

"Ma bukkantam rá az oldaladra. Jó ötletnek tartom a témát, amolyan hiánypótló."

"Nagyon jó, kezdeményezésnek tartom bemutatni a blogosokat, interjút készíteni velük."

"Valóban jó kezdeményezés, közelebb kerülhetünk így egymáshoz, sőt a mostanában divatos Bloggerigazolvány féle nem tudom mihez jó támpont lehet ez az oldal."

"Egyszer volt már hasonló blog, de megszűnt. Sajnáltam, hogy - a kezdeti lelkesedés ellenére - feladták a srácok, és sajnáltama blog megszűnését is. Remélem, ez a blog életben marad, mi több, felvirágzik. Előre! :)"

Aktuális szavazás

Számláló

Jelenleg ennyien tartózkodnak a blogon:




Összesen ennyi ember látta már a blogot:

Web Design

Összesen már ennyi oldalletöltés volt:

Web Design



Creative Commons License
Ez a a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Címkék

blog (31) blog.hu (31) blogger (31) bloginterjú (31) gasztro (1) goldenblog (12) interju (11) interjú (31) lászló (1) malackaraj (1) riport (31) róbert (1) szertár (1) zsiros (1) Címkefelhő

2009.07.24. 14:03 bloginterju

A 2009-es Goldenblog szórakozás kategória győztese, Öveges professzor utódja: Zsiros László Róbert

Az e heti bejegyzésben a 28 éves, vicces kedvű fizikussal, Lászlóval készült interjút olvashatjátok. Az iwiw adatlapját ide kattintva nézhetitek meg.

A blogger Budapesti Corvinus Egyetem és a Miskolci Egyetemen hallgatója, továbbá a Csodák Palotájának munkatársa.

 

Íme az interjú:

interjublog: Mikor, és miért hoztad létre a blogot, és miért Szertár a Szertár (miért ez lett a neve)?

ZsLR: A Szertárt tavaly március elején lőttem fel a netre, de az ötlet már jóval hamarabb megszületett. Viszont az első adásig még rengeteg dolgot át kellett gondolnom, hogy milyen is legyen. Nem akartam abba a hibába esni, hogy egy elkapkodott kezdés után rögtön abba is kell hagynom. A név érdekes, mert eredetileg nem ezt akartam, de ami ennél jobb ötlet volt, az azóta sem jut az eszembe. Így maradt a Szertár. Szerintem ez egyszerre utal a természettudományokra és a kísérletezésekre is.

 

interjublog: Meddig szeretnéd még folytatni a blogolást, esetleg valami fejlesztés, újítás várható?

ZsLR: Nem félek attól, hogy egyhamar elfogynának a kísérletek, hiszen rengeteg jelenség van, amit érdemes megmutatni. Ennek ellenére nem tartom valószínűnek, hogy a Szertár ebben a formájában megérné mondjuk az ötödik szülinapját. A Szertárra sokkal inkább mint ismeretterjesztő projektre tekintek, ami szabadon bővíthető, alakítható. Egyelőre tervezgetek, ötletelek, a háttérmunkát végzem. Aztán ha több szabadidőm lesz, az eredmény is látható lesz.

 

 

 

interjublog:Az oldaladat te fejleszted, vagy segítenek benne mások is?

 

ZsLR: Attól függ, mit értünk fejlesztés alatt. A logót hárman dobtuk össze: Korszák Robi haverommal rövid brainstorming után jött a veszélyességi jelzés. A mórickarajzomból kiindulva kreálta aztán Fodor Tomi grafikus barátom a végleges verziót. Amikor a blog.hu-s sablonnal elakadtam valahol, Szigetvári Áron barátom segített. Ezúton is köszönet nekik érte. Meg persze azoknak is, akik folyamatosan nyomták a kritikákat, javaslatokat. Ilyen szempontból tehát közös munka eredménye. Azt, hogy milyen kísérlet legyen, milyen dramaturgiával, 99,9%-ban én találom ki.

 

 

 

interjublog: Arra nem gondoltál még, hogy valamelyik Csodák palotájás munkatársadat/barátodat is bevonod a blogolásba?

 

ZsLR: Szeretek a Csodák Palotájában dolgozni, kedvelem a kollégáimat. Erre gyakran utalok is a blogon. Viszont a Szertár és a Csodák Palotája két külön dolog. Az összekötő kapcsot leginkább a kísérletek jelentik. Rengeteg kísérletet ott tanultam, de sok olyan is van, amit a Szertárból emeltem be a "palotai" előadásokba. Maga a Szertár viszont az én kis játékszerem. Remélem, nem rontom el a meglepetést, ha elárulom, hogy egyik munkatársam most tervezi, hogy belefog egy kifejezetten elektromosságtani ismeretterjesztő oldalba. Már nagyon várom.

 

 


interjublog: Milyen érzés volt megnyerni a 2009-es Goldenblog versenyt, számítottál rá, adott egy kis "löketet" a blog folytatásával kapcsolatban?

 ZsLR: Tavaly úgy indultam neki a Goldenblognak, hogy akkor még senkinek nem mertem elmondani még azt sem, hogy a Szertár létezik, nem hogy azt, hogy beneveztem egy versenyre. Akkor nagyon meglepődtem azon, hogy nyolcadik lettem a Szórakozás kategóriában. Most már jó páran ismerik az ismerőseim közül is, a blogra is feltettem, hogy lehet nevezni, szavazni. Nagyon bíztam benne, hogy az idén is jól fogok szerepelni. Nyilván örültem az első helynek, de szerintem az idei mezőnyből legalább 15-20 olyan blog volt, amely legalább ennyire esélyes volt. Nem ezen múlott, hogy folytatom-e a Szertárt vagy sem.

 

 

 

interjublog: Melyik intézményben, tanulsz és mit? Most hol dolgozol?

ZsLR: Nappalin most fejezem be a PhD tanulmányaimat a BCE Kertészettudományi Karán. Ehhez kapcsolódóan az MTA Növényvédelmi Kutatóintézetében dolgozom. Emellett levelezőn járok a Miskolci Egyetemre, jogra. Ott még van két évem hátra. Na meg persze a Csodák Palotájában nyomom. Igaz, jelenleg csak elég ritkán tudok menni sajnos. 

 


interjublog: Mivel töltöd a napjaid, amikor nem élet-halál kísérleteket, végzel a közönség szórakoztatása érdekében? Szóval milyen a hobbijaid vannak, mivel tudsz kikapcsolódni? Ha jól láttam szeretsz fényképezni, monociklizni, jah és a South parkot is szereted? Sportolsz valamit? Esetleg van más blogod is?

Nagyon kevés szabadidőm van. Ha mégis akad, akkor azt igyekszem a barátaimmal tölteni. Fényképezni szeretek, de itt megint csak közbeszól az időhiány. Az egykerekű vicces jószág. Trükközni nem tudok vele (nem is lenne rá alkalmas a járgányom), de ökörködni jó vele néha. Nem vagyok South Park függő. Eleve nem nézek tévét. Amióta két hete ellopták a bringámat, csak futni szoktam esténként, ha van időm. Esetleg hébe-hóba elmegyek úszni. Nincs más blogom.

  

interjublog: Egy szertár adás elkészítése, menyi időt vesz igénybe, illetve hogy zajlik egy adás felvétele // elő munkák, utómunkák// ?

ZsLR: Maga a felvétel nem tart sokáig. Általában 30-40 perc tokkal-vonóval. Van, amikor az elő kísérleteket napokig csinálom (persze nem egyfolytában), hogy be tudjam állítani azt, amit a videókon is láttok. A vágással szoktam igazán sokat pepecselni - főleg a technika miatt. Ha lesz új gépem (egyszer talán), akkor az is pikk-pakk menni fog.

 

 

interjublog: Átlagosan mennyi az oldalad napi látogatottsága, elégedett vagy vele, mennyivel növekedett vagy csökkent az indulás óta?

ZsLR: Nyilván az induláskori nullához képest nem csökkenhetett. Nem nagyon szoktam a látogatottsági statisztikát böngészni, mert csalóka lehet. Én csak hetente egyszer tudok új videót feltölteni. Ezeken a napokon jó magas a látogatottság, a többin stagnál. 

 

 

 

interjublog: Milyen támogatóid vannak, kerestél-e vagy volt-e egyéb hasznod a blogolásból? És milyenen kiadásaid vannak a kísérletek elkészítése és felvétele kapcsán? Ha újra kezdhetnéd, belevágnál a blogolásba? Megérte?

 

ZsLR: Egyelőre nem nagyon van időm, energiám szponzorokat felhajtani. Előbb-utóbb lehet, hogy fogok, de inkább a jövőbeni fejlesztések miatt. Meg nem nagyon szeretném a látogatóimat sem reklámokkal terhelni. A kísérletek kapcsán nyilván fizetem a villanyszámlát, veszem a kamerába a kazettákat, beszerzem a kísérletekhez szükséges eszközöket. De mindez simán belefér a hobbi-keretbe.

 

interjublog: Nemsokára kezdődik az első blogtalálkozó. Mire számítasz? Valami meglepetés kísérlet? Szeretnél még ezen kívül több blogtalálkozót, ami esetleg jobban meg van hirdetve?

ZsLR: Eleve úgy hirdettem meg a találkozót, hogy fogunk kísérletezgetni. Ezek után valószínűleg az lenne a meglepetés, ha mégsem tennénk. (Ígérem, nem fogunk meglepetést okozni.) Lesznek egyszerű, könnyen elvégezhető kísérletek, meg egy-kettő látványos, és némiképp veszélyes is. Körbeküldtem egy emailt más természettudományos blogok készítőinek is. Nagyon örültem, amikor többen is jelezték, hogy eljönnek, és esetleg ők is beleadnak valamit. Lesz még találkozó később is. Nagyobb, jobban szervezett. Egyelőre ennyire telt az energiámból. De várjuk meg a vasárnapot...

 

 

 

interjublog: Milyen kilátásaid vannak a jövőre tekintve, hol akarsz még tanulni vagy dolgozni? Magyarországon szeretnél maradni, vagy szerencsét próbálsz esetleg külföldön?

ZsLR: Hát, még meg kell írnom és védenem a disszertációmat, be kell fejeznem a másoddiplomám. Tanulásnak egyelőre elég most ennyi. Szeptembertől főállásban is a Csodák Palotájában fogok dolgozni. Életem egy igen meghatározó szakaszában külföldön laktam. Mostanában is elég sokat járok mindenfelé. Van egy-két ország, ahol nem hiszem, hogy lennének beilleszkedési gondjaim. Viszont most úgy érzem, hogy itt van feladatom...

 

Oldal ajánló:

A Szertár egy természettudományos ismeretterjesztő videoblog sok-sok kísérlettel. Azoknak ajánlom, akik eleve szeretnek kísérletezgetni, házat felrobbantani, tengerimalacot nyúzni. Meg azoknak, akik világ életükben utálták a természettudományos-tárgyakat.

 

 

És végűl néhány fénykép(Szertáron túl...):

 

Egy kis ízelítő a videói közűl:

 

 

Mi a Szertár?

Egy blog minden szerdán megjelenő új videoszösszenettel. Amolyan természettudományos-technikai ismeretterjesztő videoblog.

 

Blog megtekintése: Szertár

 

 

13 komment

Címkék: blog blogger interjú blog.hu riport lászló szertár róbert zsiros bloginterjú


A bejegyzés trackback címe:

https://bloginterju.blog.hu/api/trackback/id/tr951265953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kis.bence 2009.07.24. 22:33:36

Nagyon jó, kezdeményezésnek tartom bemutatni a blogosokat, interjút készíteni velük.

Jó lett a Lászlóval készített interjú.

Várjuk a következőt!

Sok sikert!

Leiter Jakab · http://leiterjakab.blog.hu 2009.07.25. 10:10:40

Nem tom mi a goldenblog, de ZsLR megérdemelte. Aki úgy képes az ilyesmiket bemutatni, hogy még én is megértem, az nagyon rendben van.

bloginterju 2009.07.25. 10:22:26

Szia! A Goldenblog, Magyarország leghíresebb blog versenye.

Íme a link: goldenblog.hu/tag/szorakozas_blogok

subidubidu 2009.07.25. 11:10:50

Tetszett, talán az elgépelések és helyesírási hibák rontottak kicsit az összképen.

szabiaki (törölt) 2009.07.25. 12:38:25

@subidubidu: nem egy cseppet sem rontanak rajta. Ha zavar olvasgass szótárt meg lexikont.

A természet tudományok népszerűsítése pedig mindig dicséretes dolog.

nemuccaszoc 2009.07.25. 12:45:24

Valóban jó kezdeményezés, közelebb kerülhetünk így egymáshoz, sőt a mostanában divatos Bloggerigazolvány féle nem tudom mihez jó támpont lehet ez az oldal.

...::: :::... 2009.07.25. 12:48:23

Valóban nagyon jó lett, de a helyesírási hibák kicsit komolytalanná teszik.. :)

,,Milyen kilátásaid vannak a jövőre tekintve, hol akarsz még tanúlni vagy dolgozni." -- Itt rögtön kettő.

bloginterju 2009.07.25. 12:52:14

Köszönöm az észrevételeket, igazatok van javítani fogom őket, és természetesen a legközelebbi interjúban már nyomuk sem lesz:)

A dicséreteket is köszönöm!

Kellemes böngészést!

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2009.07.25. 13:42:52

Klassz a kezdeményezés és jó fej az alany, de nagyon zavaróak a helyesírási és nyelvhelyességi hibák. Pl.:

"Milyen kilátásaid vannak a jövőre tekintve [NÉZVE], hol akarsz még tanúlni [TANULNI] vagy dolgozni. [?] Magyarországon szeretnél maradni, vagy szerencsét próbállsz [PRÓBÁLSZ] esetleg külfölön [KÜLFÖLDÖN]?"

bloginterju 2009.08.06. 07:36:01

Köszönöm, a hibákat javítottam! Ezután kérem az észrevételeket e-mailban jelezzétek! Bővebb információ: bloginterju.blog.hu/2009/08/03/hiba_jelzese

Üdv: Bloginterju

tammasibela 2009.08.10. 15:09:56

Csinálj sokkolót házilag:D Az az igazi:D


------------------------
medkit.hu

Tamararara · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.08. 12:24:28

Ezt a blogot nagyon szeretem. Most láttam csak, hogy az utcaszoc. írója nem vállalta az arcát. Ezt igazán sajnálom, de ezután is nagyon fogom kedvelni azt a blogot is, mert roppant tanulságos ki szösszenetek vannak rajta.
süti beállítások módosítása