Bloginterjú

Az oldalon bloggerekkel készült készült bemutatkozásokat, interjúkat találtok. Rengetek hasznos, és új blogot megismerhettek, nem beszélve arról, hogy az egyes blog készítőiről is sok-sok új információt, és érdekességet olvashattok. Elsődleges szempontnak tartom, hogy minőségi, részletes interjúk kerüljenek fel az oldalra. Kellemes szórakozást!

Ismertető

Szívesen olvasnál valakiről egy beszámolót, interjút. Írd meg az ötleted, kívánságod a bloginterju@indamail.hu e-mail címre, és megpróbálom minél hamarabb teljesíteni.

Linket szeretnél cserélni? Megoldható csak írj egy e-mailt a címemre, ebből mind a kettőnknek haszna származhat.

Ha tettszik az oldal, és szeretnéd a következő interjút is elolvasni, akkor vegyél fel a könyvjelzőid közé.

Heti rendszerességgel szeretném megjelentetni az interjúkat, de a publikálás a hét bármely napjára eshet.

Kapcsolat:

e-mail: bloginterju@indamail.hu

msn: bloginterju@indamail.hu

Skype: bloginterju
Chat with me

Az oldal szabályzatát mindenki olvassa el, ezt ide kattintva meg is teheted, de a fenti menüből is elérheted a szabályzatot!


Néhány olvasói visszajelzés:

"Ma bukkantam rá az oldaladra. Jó ötletnek tartom a témát, amolyan hiánypótló."

"Nagyon jó, kezdeményezésnek tartom bemutatni a blogosokat, interjút készíteni velük."

"Valóban jó kezdeményezés, közelebb kerülhetünk így egymáshoz, sőt a mostanában divatos Bloggerigazolvány féle nem tudom mihez jó támpont lehet ez az oldal."

"Egyszer volt már hasonló blog, de megszűnt. Sajnáltam, hogy - a kezdeti lelkesedés ellenére - feladták a srácok, és sajnáltama blog megszűnését is. Remélem, ez a blog életben marad, mi több, felvirágzik. Előre! :)"

Aktuális szavazás

Számláló

Jelenleg ennyien tartózkodnak a blogon:




Összesen ennyi ember látta már a blogot:

Web Design

Összesen már ennyi oldalletöltés volt:

Web Design



Creative Commons License
Ez a a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Címkék

blog (31) blog.hu (31) blogger (31) bloginterjú (31) gasztro (1) goldenblog (12) interjú (31) interju (11) lászló (1) malackaraj (1) riport (31) róbert (1) szertár (1) zsiros (1) Címkefelhő

2009.10.24. 08:54 bloginterju

Interjú a Modoros blog szerkesztőivel!

Mai interjúnkban, a Modorosblog szerzőivel készített interjút olvashatjátok. A két szerző nem más, mint a  Szlengblog írója Nyelvész Józsi és Modor Tibi. Egyébként nem csak az interneten, hanem a valóságban is jó barátok, de inkább olvssátok el!

Józsi már volt nálunk egyszer, egy külön interjúban, amit itt el is olvashattok. Most, mint társszerző egészítette ki Tibi válaszait.

Kovetkezzen az interjú: 

bloginterjú: Milyen célból hoztátok létre a blogot? Milyen küldetést szántok neki?

Tibi: eredetileg az általunk modorosnak tartott nyelvi fordulatokat, emberi megnyilvánulásokat próbáltunk pellengérre állítani - persze egyre bővült a repertoár: ha tényleg csak az eredeti koncepcióhoz tartottuk volna magunkat, rég kifulladtunk volna.
Ismét felhívnám mindenki figyelmét, hogy a Modoros nem egyszerű fikablog - ha írunk valamiről, ott a "ráébresztés", kielemzés a lényeg, nem a gyalázás. Attól, mert valaki azt hiszi, hogy pl. roppant eredeti hobbija vagy stílusa van, valószínűleg téved. És ettől még bármit lehet örömmel csinálni tovább és közben saját magunkra is enyhe iróniával tekinteni. A cikkek egy szép része saját magunkról szól, talán ezért is talál sokszor célba.

Józsi: Sokszor rá kellett jönnöm, hogy nem túl eredeti a spanjaim, ismerőseim hozzáállása vagy hobbija. Blues-os gitárlaci, kezdő-haladó testépítő, műszakicikk-mániás, hát igen. Gyengék vagyunk mind, kell a gájdensz. :) Én sem vagyok kivétel, Tibi révén sokszor magamra ismerek a blogon. :D


bloginterjú: Honnan jött az ötlet, hogy ilyen blog írásába fogjatok bele?


Tibi: röviden kb. annyi, hogy Hammer Ferenc 80 szigorú c. összeállítása sújtott le ránk legelőször elemi erővel, legelőször ezt a vonalat próbáltuk követni a modoros embertípus feltérképezésénél. "Emberke, igazándiból, próba-cseresznye" - nem is kell nagyon részletezni szerintem.


bloginterjú: Pontosabban mivel is foglalkozik ez az oldal?

Tibi: klasszikus nyelvi modorossággal, mesterkéltséggel, szubkultúrákkal, zenével, focival - bármivel, ami karakteres emberi megnyilvánulásokkal összekapcsolható.


bloginterjú: Hogyan akadtatok egymásra? Mennyire kapcsoljátok összes a két oldalt?


Tibi: egy elismert budapesti egyetem bölcsészkarán találkoztunk először, mindketten nyelvszakos hallgatók voltunk, bár más-más területen. A Szlenget - bár itt Józsi a kizárólagos szerző - majdnem annyira sajátoménak érzem, mint a Modorost: rengeteg közös sztorit sikerült a komeszti arcokra ráhúzni, ilyenkor "jajgatva jajgatok" és hitetlenkedem, hogy ez másoknak is majdnem annyira viccesnek hat, mint annak, aki átélte.

Józsi: Ja, a blogolás előtt jóval spanok voltunk. A két blog közel áll egymáshoz. Pl a Kinder Béci munkahelye - a Bitumex - több Modoros-posztban is feltűnik, pontosabban a Bitumex a Modoroson jelent meg először, mint a klasszikus multis cég. Simán van átjárás a két blog között.


bloginterjú: Rengeteg dologról írtok, szinte mindennel kapcsolatban. Melyek a kedvenc témák?

Tibi: mostanában a nosztalgiahullám ragadott magával nagyon, de kiváltképp szeretem a válogatott bölcsességek, közhelyek párbeszédes formába öntését, pl. Bezzeg v. Bonó beintett. Különösen viccesnek tartom az önmarcangoló szövegeket, pl.: "ezért tart itt ez az ország, Abszurdisztánban minden lehetséges". Címlap esetén teljes a siker: ilyenkor sokan nem vágják le, hogy ez csak poén, és rendkívül szórakoztató viták alakulnak ki.

Józsi: Modoros nők. :)


bloginterjú: Naponta mennyit foglalkoztok a bloggal, blogolással?


Tibi: én sok-sok órát, és nagyon szeretem is csinálni. Sajnos ez pár, számomra nagyon kedves személy rovására megy, próbálok egyensúlyt tartani, de egyelőre nem sikerül. Ígérem, jó leszek! :-))

Józsi: Mostanában a Modorosbloggal semennyit (néhány elírás átjavításán kívül), a Szlenggel kapcsolatban viszont nagy dobásokra számíthattok. Jövőre aktívabb leszek a Modoroson, nagyon szeretem azt a blogot.


bloginterjú: Kommenteket, milyen sűrűn kell moderálni, milyen gyakran vannak nem kívánatos hozásszólók?


Tibi: csak a szpemmereket szórja ki Józsi, én még soha nem moderáltam semmit. Főleg címlapos bejegyzéseknél vannak visszatérő okoskodók, de ez elkerülhetetlen, hadd csinálják. Nálunk szabadság van.

Józsi: A kezdeti tapasztalatainkból kiindulva nem nagyon bonyolódunk párbeszédbe a radikálisan másképp gondolkodókkal, magukat sértve érzőkkel, címlapos állatokkal, "szar a blog" típusú (többnyire énblogger) megmondóemberekkel. Nem hiszem, hogy valakit a véleménye miatt kúrtam volna ki a blogról, tisztelem a Tibi anarchista elveit. Persze a Szlengen simán kibaszom az ilyet, oltson máshol. Ha nem tetszik a blog, írja meg egyszer, azt csá, nem kell ilyenen rugózni. Én szigorúbb vagyok ilyesmivel, de még a Szlengen sem volt 1-2 ilyen esetnél több.


bloginterjú: Egy-egy poszt megírása mennyi időt vesz igénybe?

Tibi: 1-2-3 óra, változó. Általában gyorsan leírok mindent, de publikálás előtt sokszor hetekig tartogatom a posztot, olvasom újra, változtatok rajta.


bloginterjú: Az éppen aktuális bejegyzéshez honnan keresitek össze a témát, vagy csak spontán jön?

Tibi: bármi lehet a téma, lényeg az ember. Sokan "rendelnek" posztokat, adnak ötleteket, de úgy megy talán a legnehezebben.


bloginterjú: Milyen gyakran találkozhatunk új posztal? Hány bejegyzésnél tart a modoros blog?

Tibi: most, amíg nem indul be a vizsgaidőszak, addig heti 5-6 poszt szerintem mindig lesz. Mindjárt egyéves a Modoros, máig mindennel együtt 230 poszt jelent meg.


bloginterjú: Mennyi az oldal átlagos napi látogatottsága, összes látogatások száma?

Tibi: hihetetlen, de még mindig növekszünk. Az utóbbi hónapokban címlap nélkül napi 4-5000 oldalletöltés (címlappal 2-3x ennyi) + 3000 RSS-lekérés. Közel egy év alatt 1,3 millió PI volt - ennek kb. a fele az utóbbi 3 hónapban, ami elég durva. Nem reméltünk ekkora forgalmat soha.


bloginterjú: Van más blogotok? Milyen témában íródnak?


Tibi: nekem van, de az titkos :-) Emellett írtam már vendégposztokat a Tardára, a labdabiztosra, az ÁSÉS Brigádra meg a Vendéglátósra is.


bloginterjú: Új blog indítása tervbe van véve?

Tibi: nálam nincs, a Modoros meg mindent elbír. Többre nem is lenne időm sajnos.

Józsi: Ha lenne időm, gecisok blogom lenne.


bloginterjú: Milyen gyakran ajánlanak e-mailban egy posztra valót, vagy bármi mást?

Tibi: napi 1-2 mail biztos jön olvasói írással, de sok pellengérre szánt cuccot is kapunk: sajnos elég körülményes mindet feldolgozni, úgyhogy elnézést mindenkitől, aki nem kapott még választ.

bloginterjú: Honnan szoktátok írni a bejegyzéseiteket? Különleges helyről bloglás?

Tibi: otthon, munkahely - aztán meglátjuk.

bloginterjú: A blogon mostanában lesz valamilyen változás, pl. Új kinézet?

Tibi: jó lenne, új bőrre ígéretem már van, most már csak meg kéne lassan valósítani.

bloginterjú: Kik segítenek/segítettek az oldal működésében?

Tibi: elsőként Nyelvész Jocó, nélküle eszembe se jutott volna blogolni. Másodsorban nagyon sokat segítettek már bejáratott nevek: Reckl Amál az elsők között írt ajánlót önszántából, és amikor nathanp meg Izomtibi is színt vallott, rengetegen váltak törzsolvasóvá. 

bloginterjú: Ménnyire fárasztó a blogot írni, szívesen csináljátok?

Tibi: én nagyon szívesen csinálom, amíg van téma - bár örömmel fogadnám a társszerzők (Józsi, nosferato, nathanp) munkáit gyakrabban is. Írjatok többet, csicskák!

Józsi: Öcsém, szólok a főnökömnek, hogy minden kedd délután inkább Modorost írnék, hátha szerencsénk lesz. :D

bloginterjú: Bevételetek volt már a blogolásból?

Tibi: nem, de alakul valami zsebpénz, aztán ki tudja - a bedia.hu blogos összefogás ígéretesnek tűnik, hátha lesz komolyabb hirdető is hamarosan. Összeállva már elég ütősek vagyunk.

bloginterjú: És kiadások vannak?


Tibi: pluszköltség nincs.

bloginterjú: Ha újra kezdhetnétek belefognátok a bloglásba?

Tibi: persze :)) Nagyon vicces, hogy az általános iskola óta felgyülemlett hülyeségek ennyi embert érdekelnek, ráadásul ők is átélték ugyanezt, max. nem mindig fogalmazták meg. A kollektív tudattalan felszínre tört.

Józsi: Persze, alap.

bloginterjú: A modoros blogon volt már nyereményjáték, vagy blogtalálkozó?

Tibi: nyereményjáték még nem, majd egyszer talán kisorsolunk egy valódi ladástáskát az olvasók között, nem tudom. Bloggertalálkozó szokott lenni: nosferato, nathanp meg kocsmáros rudi így már személyes ismerős is egyben.

***Itt csak Tibit kérdeztük, Józsival készült egy külön interjú, olvassátok el azt is!***

bloginterjú: Hol tanultál, és milyen eredménnyel?

Tibi: angol bölcsész szakra jártam, az eredményeket hagyjuk - jelenleg pedig egy elismert budapesti egyetemre járok közgazdász képzésre: röviddel diploma előtt állok, ígéretes érdemjegyekkel :-))

bloginterjú: Milyen végzettséged van? Most milyen szakterületen dolgozol?

Tibi: idegenforgalmi és vendéglátós területen végeztem, de már lassan 10 éve multisgyerek vagyok, leginkább számviteles-kontrollingos területen. Ezt most igyekszem is tartani, mert nem szeretek utazni meg hétvégén dolgozni.

bloginterjú: Külföldön dolgoztál már, vagy tervbe van véve esetleg?

Tibi: összesen hét évet töltöttem külföldön: német és angol nyelvterületen. Amióta újra itthon vagyok, minden nap egy ünnep számomra. Talán megérti mindenki, hogy többé nem vágyom sehova :-)

bloginterjú: Mi a hobbid, miért szereted?


Tibi: a nyelvek voltak sokáig a mindenem (főleg a német), emellett járok rendszeresen meccsre, kocsmába, sokat bringázom + blogot írok.

bloginterjú: Milyen nyelven beszélsz, és milyen szinten?

Tibi: a magyar mellett németül tudok (tudtam) anyanyelv-közeli szinten, angol majdnem ennyire megy, és még jó sok európai nyelvet tanulgattam. Hát igen, a külföld gyémántkeményen betett.

bloginterjú: Melyek a kedvenc blogjaid?

Tibi: Szleng mindenek fölött, meg persze Tarda-Izomtibi-ÁSÉS Brigád-Gyűlölt ellenségeink, amíg pörögtek. Kár, hogy a legjobb blogok elfáradtak - hátha csak átmenetileg.
Mostanában a Görbe sminktükör nagyon ígéretes, persze a nők másképp írnak, őket máshogy is kell olvasni.

bloginterjú: Kedvenc sportod? Nyaralni voltál? Valamilyen utazás a közeljövőben?

Tibi: nézni foci, csinálni bringa. Amióta hazaköltöztem, csak itthon nyaralok + volt pár kényszerutazás a cég miatt.

***

bloginterjú: Goldenblogra neveztétek a modoros-t? Milyen sikerrel?

Tibi: én nem neveztem, de ott volt a Modoros a kultúra kategóriában, ahol nem sikerült a tízbe jutni. Én inkább a szórakozásba szántam volna a blogot, de hát ahogy érzik. Az biztos, hogy jövőre senkit nem fogok arra kérni, hogy szavazzon ránk :-)

Józsi: Jövőre a Modorost legalább top háromba akarom, ha nem elsőnek. A HVG elég bevállalós volt idén, reméljük jövőre is az lesz. A Modoros látogatottsága simán egy szinten van top blogokkal majdnem minden kategóriában. Van egy tábor, ami kifejezetten gyűlöli a blogunkat, velük szeretném a jövő év folyamán megértetni, hogy téves, basszátok meg, ez nem fikázás, és nem mindenki ellenség, ha értitek, hogy mondom.

bloginterjú: És akkor a továbbiakban mire lehet számítani?

Tibi: a szokásos témák mellett kicsit több lesz a nosztalgia, valamint igyekszem majd Blassius barátunkat is nógatni, hogy illusztráljon még több posztot. A rajz az nagyon kellene.

bloginterjú: Bármi mást az olvasóknak?

Tibi: kutassák és ápolják a modorosságot, elemezzék ki szépen embertársaikat és saját magukat is. Legyetek rosszak! ;-))

Józsi: Vágod, mekkora banális lemenni a rokonokhoz, és küldeni ugyanazokat a közhelyeket minden évben? Volt már nagyvilági modoros nőd, aki a sznobság alapján képzelte a járást? Meg a havercsajnak smasszer típusú kampija van? A körte krémes roppanása fantasztikusan kiegészíti a kesernyés friss sóskát? Röhögtél már rajta, tesó? Csak rajtad múlik, hogy ez sért vagy szórakoztat. A volt testépítő anyagát részben én adtam, és nyüszítve röhögtem, amikor megláttam a blogon. Olvassátok a Modorost, mert jó, basszátok meg.

Elolvasad az interjút? Ne hagyd szó nélkül!
Szeretnél TE is egy saját bemutatkozást? Néhány kattintás az egész>>
Csak linket cserélnél?
Részletek itt

19 komment

Címkék: blog blogger interjú blog.hu riport interju bloginterjú


A bejegyzés trackback címe:

https://bloginterju.blog.hu/api/trackback/id/tr161471188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angool · http://angol.freebase.hu 2009.10.24. 14:13:20

Régen volt olyan, hogy a "hét bloggere"! Most már nincs ilyen?

ratman_ (törölt) 2009.10.24. 14:58:11

a modoros az egyetlen bloghu-s blog, amit indexcímlap nélkül is olvasok. az egyetlen, amire figyelni kéne, hogy a vendégposztok nívója nem állandó, becsúsznak bizony gyengébbek, erőltetettek is. összességében sajnos el lehet mondani, hogy a blog korai szakaszában írt cikkek sokkal pontosabban céloztak, kifinomultabbak és egyedibbek voltak. értem én, fogy a téma, egyszer minden blog elfárad egy kicsit, de remélem, ez a modorosnál még odébb van.

Dr_D · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.24. 15:40:49

modoros a legjobb! simán top3-mas kategória, bár a goldenblog lehet, hogy derogálna kicsit :)

matkó 2009.10.24. 15:50:41

Mitől "nyelvész" ez a józsi? Ekkora marhaságot...

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.10.24. 16:23:30

@Pásztortáska: Ja, lehet, hogy megváltoztatom Nagyfaszú Józsira.

Jabba Light 2009.10.24. 16:34:59

szimpatikusak ezek a fiatalemberek.

Tutó 2009.10.24. 16:48:08

Józsi+Tibi!
Tibi+Józsi!

Szívből gratulálok!

Bedina74 · http://anyaapagyerekek.blog.hu 2009.10.24. 17:18:53

Kedves Józsi és Tibi. Azt nem sikerült megtudnom, mit tettetek tavaly nyáron.

balazsman 2009.10.24. 17:33:45

a Modoros a legelején mutatott be igazi alaptípusokat, azóta már csak szőrözi a tömeget, semmi eredetit nem tudok felfedezni benne, humorosat-ironikusat mégannyira sem. mondjuk már jó ideje csak elvétve nyitom meg, de az a merítés azt hiszem éppen elég.

A szlenges blogot is ritkán olvasom, egyszerűen megrémiszt a stílusa... ha csak annyi lenne, hogy megad egy hülye szót és leírja mit jelent az bizonyos emberek körében, még o.k. lenne, de utána a "példabeszédek" azok, amik ijesztőek. nem mozgok elit körökben, mégsincs egy ismerősöm se, aki úgy beszél, de nem is akarok senkit se ismerni ilyen stílussal...

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.10.24. 17:51:24

"Modorsblog" - ezt átírod, főnök?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.24. 18:15:59

@balazsman: "semmi eredetit nem tudok felfedezni benne, humorosat-ironikusat mégannyira sem" a modorosság soha nem volt eredeti, pont ettől modoros; szerencsére azért maradtunk pár ezren, akik még fel tudjuk fedezni a blog humorát és iróniáját.

"ha csak annyi lenne, hogy megad egy hülye szót és leírja mit jelent az bizonyos emberek körében," akkor rohadtul nem olvasná senki sem, plusz a Goldenblog téma se figyelt volna be olyan egyértelműen. Szerintem.

Turnébusz 2009.10.24. 18:31:27

Én egy 19-27 éves lány vagyok és nagyon szexelnék a Modorosblog szerzőivel, mert a barátnőim körében ez már sikk, és ők jókat meséltek a srácokról. Ez a komment ugye privátban jelenik meg? A számom +

Fricsek · http://fridabogi.blog.hu 2009.10.24. 19:38:56

olyan kiváncsi vagyok a titkos blogra, most nem fogok tudni aludni:)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.10.24. 20:20:16

@Hó: Persze, alap, kicsit megEiffel-tornyozunk a Tibievel, mit szólsz hozzá? Ööö... ez csaknem egy kam komment, ami az előtte lévő női kommentet próbálja kurvára gyengén bealázni?? Remélem, nem! :)

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.10.24. 21:59:51

Szerintem meg a modoros most kezd új erőre kapni. A nosztalgia~ sok embert mozgat, főleg azt a korosztályt, ahol a blogolás most jött divatba. Azért a számok magukért beszélnek. Kicsit talán a példáknak felhozott párbeszédek bővítésével lehetne még dolgozni, de ez gondolom a kommentekből látszik. Ja, én a kommenteken sírva röhögök, annyira találnak.
süti beállítások módosítása