Bloginterjú

Az oldalon bloggerekkel készült készült bemutatkozásokat, interjúkat találtok. Rengetek hasznos, és új blogot megismerhettek, nem beszélve arról, hogy az egyes blog készítőiről is sok-sok új információt, és érdekességet olvashattok. Elsődleges szempontnak tartom, hogy minőségi, részletes interjúk kerüljenek fel az oldalra. Kellemes szórakozást!

Ismertető

Szívesen olvasnál valakiről egy beszámolót, interjút. Írd meg az ötleted, kívánságod a bloginterju@indamail.hu e-mail címre, és megpróbálom minél hamarabb teljesíteni.

Linket szeretnél cserélni? Megoldható csak írj egy e-mailt a címemre, ebből mind a kettőnknek haszna származhat.

Ha tettszik az oldal, és szeretnéd a következő interjút is elolvasni, akkor vegyél fel a könyvjelzőid közé.

Heti rendszerességgel szeretném megjelentetni az interjúkat, de a publikálás a hét bármely napjára eshet.

Kapcsolat:

e-mail: bloginterju@indamail.hu

msn: bloginterju@indamail.hu

Skype: bloginterju
Chat with me

Az oldal szabályzatát mindenki olvassa el, ezt ide kattintva meg is teheted, de a fenti menüből is elérheted a szabályzatot!


Néhány olvasói visszajelzés:

"Ma bukkantam rá az oldaladra. Jó ötletnek tartom a témát, amolyan hiánypótló."

"Nagyon jó, kezdeményezésnek tartom bemutatni a blogosokat, interjút készíteni velük."

"Valóban jó kezdeményezés, közelebb kerülhetünk így egymáshoz, sőt a mostanában divatos Bloggerigazolvány féle nem tudom mihez jó támpont lehet ez az oldal."

"Egyszer volt már hasonló blog, de megszűnt. Sajnáltam, hogy - a kezdeti lelkesedés ellenére - feladták a srácok, és sajnáltama blog megszűnését is. Remélem, ez a blog életben marad, mi több, felvirágzik. Előre! :)"

Aktuális szavazás

Számláló

Jelenleg ennyien tartózkodnak a blogon:




Összesen ennyi ember látta már a blogot:

Web Design

Összesen már ennyi oldalletöltés volt:

Web Design



Creative Commons License
Ez a a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Címkék

blog (31) blog.hu (31) blogger (31) bloginterjú (31) gasztro (1) goldenblog (12) interjú (31) interju (11) lászló (1) malackaraj (1) riport (31) róbert (1) szertár (1) zsiros (1) Címkefelhő

2009.10.17. 06:00 bloginterju

Interjú az Urbanista blog szerkesztőjével, Zubreczki Dáviddal

 Ezen a héten Zubreczki Dáviddal, az Urbanista bloggerével készült interjút olvashatjátok.

Dávid 35 éves, házas. Szeret zenélni, nevelni a gyermekeit és természetesen blogolni is!

<< IWIW Adatlap >>

Következzen az interjú: 

Mikor, és miért indítottad a blogodat? Milyen célod van az oldal működtetésével?


Az Urbanista 2008 augusztusában startolt. Induláskor egyáltalán nem voltak magasztos céljai - bár azóta furcsamód elért ilyeneket -, pusztán egy várossal foglalkozó, szórakoztató blog akart lenni.



Milyen témában írod a blogodat?


Nagyon nehéz megrajzolni a témahatárt, mert a vicces ingatlanhirdetések és településpolitikai döntések között elég szép ív húzódik. Nagyjából az alcímben szereplő rövid kérdés írja le legjobban a tematikát: Te hol laksz? Vagyis minden, ami a lakhelyünkhöz kapcsolódik - és a lakhely lehet egy szobányi vagy egy megyényi terület is.



Vannak kedvenc témáid, melyekről szívesen írsz?


Nincs. Szeretem, ha valami nagyon ütősre találok vagy ilyet kapok, esetleg eszembe jut valami jó pofa dolog, de ez nem igazán témától függ.

Naponta mennyit foglalkozol a blogoddal?


Amennyi időm jut rá, mondjuk átlagban talán két órát. Van oylan nap, amikor csak tíz perc alatt kidobok valamit rá és van amikor nekiállok nagy összeállítást szerkeszteni vagy hosszú beszámolókat készíteni szépen összevadászott illusztrációkkal.

Honnan jött az ihlet, hogy ilyen témájú blogot indíts?

Onnan, hogy nem volt ehhez hasonló. Én pedig szerettem volna egy ilyet olvasni, az ötletet pedig felvetettem Navarrónak, aki akkoriban az Indexnél volt rovatvezető. Azt mondta, hogy ők is épp ilyesmin törik a fejüket vagyis egymásra találtunk. Aztán kiderült, hogy nem pont ugyanaz volt az elképzelésünk, de ez utólag visszanézve csak javára vált a blognak.

Egy-egy poszt megírása mennyi időt vesz igénybe?

Van, amelyik perceket: találok egy jó képet vagy kapok egy kerek sztorit, csak kiposztolom - ennyi. Van, amelyik akár több napot is, ha mondjuk el kell menni bejárni egy helyszínt, érintettekkel beszélni, utánaolvasni az előzményeknek stb. A leghosszabb poszt a József telfonközpontról készül, ha jól számolom fél éve. Szegény Nakkal még valamikor áprilisban jártuk be az épületet, ő szinte azonnal kiválogatta, feltöltötte róla a fotókat én meg azóta sem készültem el a szöveggel - szégyen és gyalázat. Ezúton ünnepélyesen fogadom, hogy még októberben megírom.

A sok újdonságot honnan szeded össze, mi alapján szelektálsz, hogy melyik híreket jeleníted meg?

Vagy kétszáz blogot, magazint miegymást követek rss-en, az újdonságok legtöbbször onnan vannak. Szerencsére egyre többen küldenek be anyagokat vagyis túl sokat ma már nem kell törnöm a fejemet, hogy miről írjak. Természetesen azt posztolom, amit érdekesnek tartok, amik nem érdemelnek meg egy egész posztot azokból meg jó lenne hírcsokrokat gyártani, de arra nem mindig van időm.

Milyen gyakran jelentetsz meg új posztot? Összesen hány bejegyzésnél tartasz?

Havi 50-60 poszt születik vagyis naponta legalább egy, de inkább kettő. Most épp 885-nél járunk, ami az Urbanistát illeti, a többi blog.hu-s bloggal együtt olyan 1300 körül.

Egy átlagos napon hányan látogatják meg a blogodat? Összes látogatóid száma mennyi?

Az elmúlt hét átlaga valamivel több mint hatezer látogató naponta, címlap nélkül olyan ezer ember olvas bele egy nap a blogba. Összes látogatóim számát nem tudom, mert azt nem tárolja a blog.hu (vagy igen, csak nem tudom?), de az össz oldalletöltés (PI), az olyan 2,2 millió körül jár.

Van más blogod? Újat indítanál, milyen témába?

Hajaj. Van egy rakás Urbanista közeli dolog. Még év elején indítottuk Rufufuval és [mimi]-vel a Budapest Butikot, ami egy boltos város blog volt - most épp télbe hajló nyári álmot alszik bizonytalan ideig. Amikor abbahagytuk, akkor elindítottam Futurista néven egy jövőblogot, ez még ma is üzemel, a titka, hogy jó ritkán írok posztokat rá. Az Urbanista egykori linkajánló rovatából született az Urbi et Orbi tumbleblog.

És persze más témájúak is vannak, például írogatok az Index síblogjába, a Hüttébe, na és ott a világra szóló, most indult kezdeményezésünk, hogy a Boogie Mamma nevű zenekarunk legújabb lemezét kiblogoljuk. Vagyis nem fotó- vagy videóblogot csinálunk róla, hanem dalblogot: minden poszt egy vadonatú szám lesz.

Napi szinten hány visszajelzést kapsz e-mailban? Milyen témákban keresnek meg?

Változó. Mondjuk nézzük mik jöttek ma Urbanista ügyben: kaptam négy érdekes cikklinket olvasóktól, illetve más bloggerektől, egy sajtóközleményt a Rákóczi útról, egy felszólítást, hogy távolítsak el néhány képet az egyik posztból, végül a Te figyelmeztetésed, hogy most már nagyon ideje lenne elküldenem a bloginterjú-válaszokat.

//-bloginterjú: Igen, becsúszott egy kis késés, de bőven belefét, ezért tudjátok most is olvasni :) Köszi, még 1x :) //

A bejegyzéseidet hol szoktad írni? Blogoltál már különleges, nem mindennapi helyről?

Részint itthon, részint mindenhol írok: villamosról, játszótérről, más újságok szerkesztőségéből, ahol épp van pár szabad percem.

Kaptál már csúnya, bántó akár irigykedő kommenteket e-mailt? Mit reagálsz rájuk?

Mailt nem, hozzászólást sem túl sokat. Amit moderálnom kell, az inkább olyan, ahol egymásnak esnek kommentelők.

Szeretnél valamilyen változást mostanában a blogon, esetleg egy új rovatot bevezetni, vagy egy megújult design?

Amikor kitaláltuk a blogot, akkor az eredeti tervekben szerepelt egy olyan speckó doboz megalkotása, ami máig nem készült el. Pedig jó lenne összehozni, mert ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre nehezebb. Amúgy meg magukat a dobozokat kellene kicsit átrendeznem ott a jobb sávban, ha lesz rá egy kis időm. Hű meg tervben volt a város felosztása kis nyolcadokra - na abból sem lett még semmi, na de egyszer nekiülök!

Kik segítenek az oldalad működtetésébe? Az oldaladnak nagyon igényes a kinézete, segítettek benne?

Mindenek előtt az olvasók, akik rengeteg ötletet, fotót, linket, levelet töltenek fel, küldenek be a blogba. Aztán más városbloggerek, akik ha valami nem fér a blogjuk tematikájába, akkor elküldik nekem. Ha meg belefér, akkor meg úgyis ellopom tőlük. Néha az Indexhez befutó témák közül is lepasszolnak hozzám egyet-egyet.

Mennyire fárasztó a blogolás, sok idődet elveszi?

Ha van rá időm, akkor sokat. Ha nincs, akkor viszont gyorsan össze lehet csapni, csak az sajnos érezni is a tartalom mennyiségén és minőségén is.

Meddig szeretnéd még írni a blogodat?

Egyelőre eszem ágában sincs abbahagyni.

Bevételed volt már a blogolásból?

Igen, az Urbanista, meg a Hütte ugye az Index blogja. A többi az csak passzió - egyelőre.

Kiadásaid vannak?

Nem igazán.

Ha újra kezdhetnéd, belevágnál újra a blogod írásába?

Igen

Nyereményjáték, blogtalálkozót szerveztél már, vagy mostanában tervezel hasonlót?

Szerveztünk egy közös fröccsözést városbloggerekkel és az olvasókkal. Az elég jó pofa dolog volt.

Hol tanultál, milyen eredménnyel? Milyen végzettséged van?

Környezet- és tájgazdálkodást tanultam Gödöllőn. Eredmények? Hát megvan a mérnöki diplomám, de a jegyekre már nem emlékszem.

Hol dolgozol?

Újságot írok és szerkesztek napilapoknak, magazinoknak főleg gazdasági témákban. Meg hát ugye a blogger vagyok. Ja meg mint mondtam, korábban énekeltem a Boogie Mammában is, de az tavaly abbamaradt. Most november 12-én összeállunk egy szülinapi koncertre, aztán ki tudja még mi lesz belőle.

Külföldön dolgoztál már, belevágnál egy külföldi munkába?

Nem.

Milyen hobbid van, mivel töltöd szívesen a szabadidődet?

Jelenleg semmi

Milyen nyelven beszélsz, és milyen szinten?

Angolul naponta kell olvasnom, de beszélni nem nagyon merek, annyira ritkán használom.

Mely blogokat olvasod szívesen, lehet külföldi is?

Huhh ez most nagyon hosszú lista lehetne, de ami most hirtelen beugrik: városképp, táj-kert, 8ker, csak a szépre, forrás: budapest, koos.hu és aki nem tudom miért nem költözik végre egy rendes blogra irgum-burgum, a zsenilis Ketfarku Kutya Anyaszentegyhaz Kft. A többeiktől meg elnézést.


Nyaralni voltál? Merre?


Balatonon, meg Kőszeg mellett egy kis faluban, Ólmodon.


Milyen sportokat szeretsz?


Ha van időm, akkor futok. Amúgy focizni persze sokkal szórakoztatóbb lenne, csak azt nehéz megszervezni.



Goldenblogra pályáztál? Milyen sikerrel?


Igen, a Budapest Butikkal. Be is került a merítésbe, de sajnos nem vitte semmire. Onnantól kezdve nem is érdekelt a dolog. Erre valaki ír egyik nap, hogy gratulál a helyezéshez. Kiderült, hogy az Urbanistát is jelölte valaki (ezúton is kösz), amiről nem is tudtam és az meg hatodik lett.



Mire számíthatnak továbbiakban az olvasók?


Ennél frissebb és szellemesebb mondatokra, mert mindjárt leragadnak a szemeim. Jó éjt!

 

-Köszönnjük az interjút.

Elolvasad az interjút? Ne hagyd szó nélkül!


Szeretnél TE is egy saját bemutatkozást?

 Csak linket cserélnél?
<<Persze, részletek itt>> 

8 komment

Címkék: blog blogger interjú blog.hu riport interju goldenblog bloginterjú


A bejegyzés trackback címe:

https://bloginterju.blog.hu/api/trackback/id/tr751454995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.10.17. 09:41:39

Másfél éve, mióta blogolok, az Urbanista blog volt az amit első perctől szerettem olvasni. Szeretem, érdekes, budapesties...kívánok Dávid neked sok jó posztot, jó eredményeket a munkádban, magánéletedben, stb. :)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.17. 10:51:00

@ildsisy: énis hasonló jókat kívánok, jókat szoktam derülni:)

GargleBlaster · http://autostat.hu/hasznos 2009.10.17. 12:03:44

tényleg egy nagyon jó blogról van szó. ahhoz képest, hogy gyakorlatilag index az egész (és az index már nem a régi) szerintem semmi kivetnivalót nem hagy maga után!

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.10.18. 00:23:25

Éljen soká ~dá1~ és az Urbanista! (Virtuális koccintás)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.10.18. 00:24:47

Bocsánat, csak ~dá~...az 1-est tessék elfelejteni... :-)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.10.18. 10:26:27

@ildsisy: @Kontárblog: @GargleBlaster: @retekblog: kösz mindenkinek, remélem nem csak virtuálisan koccinthatok Veletek :)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.10.22. 03:48:11

@felhasznalo: ó hát ez kölcsönös - még ha időnként lassan válaszolok, akkor is :)
süti beállítások módosítása