Bloginterjú

Az oldalon bloggerekkel készült készült bemutatkozásokat, interjúkat találtok. Rengetek hasznos, és új blogot megismerhettek, nem beszélve arról, hogy az egyes blog készítőiről is sok-sok új információt, és érdekességet olvashattok. Elsődleges szempontnak tartom, hogy minőségi, részletes interjúk kerüljenek fel az oldalra. Kellemes szórakozást!

Ismertető

Szívesen olvasnál valakiről egy beszámolót, interjút. Írd meg az ötleted, kívánságod a bloginterju@indamail.hu e-mail címre, és megpróbálom minél hamarabb teljesíteni.

Linket szeretnél cserélni? Megoldható csak írj egy e-mailt a címemre, ebből mind a kettőnknek haszna származhat.

Ha tettszik az oldal, és szeretnéd a következő interjút is elolvasni, akkor vegyél fel a könyvjelzőid közé.

Heti rendszerességgel szeretném megjelentetni az interjúkat, de a publikálás a hét bármely napjára eshet.

Kapcsolat:

e-mail: bloginterju@indamail.hu

msn: bloginterju@indamail.hu

Skype: bloginterju
Chat with me

Az oldal szabályzatát mindenki olvassa el, ezt ide kattintva meg is teheted, de a fenti menüből is elérheted a szabályzatot!


Néhány olvasói visszajelzés:

"Ma bukkantam rá az oldaladra. Jó ötletnek tartom a témát, amolyan hiánypótló."

"Nagyon jó, kezdeményezésnek tartom bemutatni a blogosokat, interjút készíteni velük."

"Valóban jó kezdeményezés, közelebb kerülhetünk így egymáshoz, sőt a mostanában divatos Bloggerigazolvány féle nem tudom mihez jó támpont lehet ez az oldal."

"Egyszer volt már hasonló blog, de megszűnt. Sajnáltam, hogy - a kezdeti lelkesedés ellenére - feladták a srácok, és sajnáltama blog megszűnését is. Remélem, ez a blog életben marad, mi több, felvirágzik. Előre! :)"

Aktuális szavazás

Számláló

Jelenleg ennyien tartózkodnak a blogon:




Összesen ennyi ember látta már a blogot:

Web Design

Összesen már ennyi oldalletöltés volt:

Web Design



Creative Commons License
Ez a a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Címkék

blog (31) blog.hu (31) blogger (31) bloginterjú (31) gasztro (1) goldenblog (12) interjú (31) interju (11) lászló (1) malackaraj (1) riport (31) róbert (1) szertár (1) zsiros (1) Címkefelhő

2009.07.29. 07:46 bloginterju

A BKVfigyelő és a MÁVfigyelő blog nagysikerű szerkesztőjével, Gál Mihállyal készült interjú.

Talán fogalmazhatunk úgy is, hogy a következő interjúnk egy igazi "siker sztori" alanyát mutatja be!
Ezen a héten, a 19 éves Gál Mihállyal készült interjút olvashatjátok!
Mihály tanulmányait a Bolyai János Általános Iskolában kezdte meg majd az érettségit a Kelenföldi Műszaki Szakközépiskolában tette le! Most a FigyelőNet (FN)-nél dolgozik külsős újságíróként, illetve a blogjában publikál!
Az iwiw adatlapját ezen a címen érhetitek el.
Az oldalának hatalmas látogatottsága van, és nem kevés befolyással is bír!

 

Nézzük tehát az interjút:


interjublog: Mikor és milyen célból indítottad az oldalaidat? Miért ez lett a nevük? Mi az oldalaid célja? Miért pont BKV/MÁV-val kapcsolatban indítottad a nagy sikerű blogodat?
 
GM: A BKV-figyelőt 2007 tavaszán indítottam. Megelégeltem, hogy a BKV vezetése, ügyfélszolgálata nem foglalkozik megfelelően az utasok észrevételeivel, panaszaival. Úgy gondoltam, hogy a nyilvánosság erejével talán tudunk hatni a cégre. A MÁV-figyelő idén indult. Régóta terveztem már, hogy az ismert név alatt egy MÁV blogot is elindítok, akkor jött el az ideje. A nevet nem én találtam ki, nem is igazán szeretem, félreérthető, és egy kicsit cikis is. Sokakban azt az érzést kelti, hogy „egész nap a BKV-t figyelem”, pedig nem vagyok közlekedés buzi :)
 


 
interjublog: Amikor továbbítasz, vagy írsz egy levelet a BKV/MÁV-nak akkor mennyire vesznek komolyan, kapsz rá válaszlevelet? Egy átlagos napon hány e-mailt kapsz?

A BKV-val szerencsére a mostani vezetőváltás óta jó a kapcsolatom. Szoktam bejárni az Akácfa utcába, kikérik a véleményem 1-1 fejlesztés előtt, tehát mondhatjuk, hogy komolyan vesznek. Szoktam nekik küldeni levelet (panaszokat nem igazán továbbítok, jobban szeretik, ha az olvasó, utas küldi el), inkább saját észrevételeket küldök. Ezekre mindig jön reakció e-mailben, telefonon.
Az e-mailek száma nagyon változó. Van, hogy csak 10-et, de kaptam már 50-et is. Átlagosan olyan napi 15-20-at biztosan kapok.


 
 
bloginterju: Változtattál-e már meg valamit az oldalad segítségével, vagy "csak" egy panaszkodó hely/hírek forrás?
 
GM: Sok utas mondta, hogy látja a változást, sokkal kevesebb a szabálytalankodó, bunkó dolgozó. Ha ők úgy érzik, változtatott a blogom a cégen, annak örülök. Azt viszont hiszem, hogy egy ilyen blogra szükség van. Rengeteg az olyan bejegyzés, melynek tartalmát a BKV elhallgatta volna, ha mi nem foglalkozunk vele. Számos olyan bejegyzés van, amit felkapott a média. Blogok közül az enyém szerepelt legtöbbet a hírekben és az újságokban, s erre büszke is vagyok.
Tavaly megtaláltuk az olvasók segítségével a budai villamos kisiklatóit, akiket a blogon lévő infók alapján a rendőrség az iskolából vitt el bilincsben. Országos visszhangja volt az esetnek, két napig beszélt róla a TV, rádió és írt róla az újság.
Megtaláltuk a metró kocsik között utazó srácot is, akit a rendőrök szintén a blogon lévő infók alapján elkaptak. Így sikerült elvennünk többek kedvét az életveszélyes utazástól. Ő is este a hírekben, másnap az újságokban „szerepelt”.
Múlt karácsonykor egy életmentő buszvezetőről számoltunk be 2 posztban is. Egy olvasónk leírta, hogy egy 33-as busz vezetője hogyan mentette meg egy kislány életét, aki félrenyelt egy cukorkát fulladni kezdett, másodperceken múlt az élete. Este ő is a hírekben, másnak az újságok címlapján volt.
Sok ilyen siker sztorink van még, de ez a három legfontosabb. Kérdésedre válaszolva: Én nem tudom változott-e a BKV. Az biztos, hogy a fenti esetek miatt mindenképp érdemes volt elindítani a blogot és megéri foglalkozni vele.
 
 


bloginterju: Az oldalad nagyon igényes, és a grafika is egyedinek tűnik. Kik segítenek neked, vagy saját magadnak készíted el?
 
GM: Sokan segítenek. A fejléceket Patro barátom csinálta, nagyon jó grafikus. Vele egy munkája kapcsán kerültem jó viszonyba. A háttereket én csináltam, egy unalmas délutánon (gondoltam jobb, mint a sima kék és a sima zöld), az egészet pedig a blog.hu emberei gyúrták nekem össze, kérésre, mert nem volt rá időm, se energiám.
 
 
bloginterju: Egy-egy bejegyzés megírása mennyi időt vesz igénybe?
 

A bejegyzéseket nem én írom, csak egy rövid bevezetőt teszek hozzá, illetve a címet találom ki. Van, amikor egyből jön minden, és 10 percnél kevesebb idő alatt megvan egy poszt, de olyan is van, hogy fél órát ülök felette, és nem jut eszembe semmi, amit írhatnék a levélről, tehát változó, olyan 15-20 perc.
 
 
bloginterju: Összesen hány látogatója volt már az oldaladnak? Egy átlagos napon hányan nézik meg az oldalad?


GM: A két év alatt összesen 8,5 milliószor töltötték le a BKV-figyelő oldalait, az egyedi látogatók száma 5 millió körül van. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 7000 egyedi látogatóm és 15000 oldalletöltésem van naponta. Állítólag ez szép szám.
 
 
bloginterju: Melyik volt a legextrémebb hely, ahonnan bejegyzést írtál?
 
GM: A Blaha közepén. Be is voltam szarva egy kicsit :) Legutóbb a Cinkotai garázsban írtam egy posztot, de a bejegyzések számottevő része valahol Érd és Budapest között kerül fel a blogra, legtöbbször utazás közben foglalkozom az oldallal, otthon már csak a levelekre válaszolgatok, hozzászólásokat olvasgatok.
 
 
bloginterju: Milyen jövőt szánsz az oldalnak, meddig szeretnéd még szerkeszteni? Nem gondoltál arra, hogy megosztod egy kicsit a munkát az egyik ismerősöddel/barátoddal?
 
GM: Amikor a BKV tökéletes lesz, minden busz pontosan, menetrend szerűen fog járni, akkor már nem lesz szükség a blogomra. Én addig fogom csinálni. Amíg ez nem következik be szükség lesz rá, és minden hasonló civil megmozdulásra.

Szeretem magam csinálni a blogokat. Én tudom, minek hogy kell működnie. Nem szeretném, ha más belepiszkálna, ezért nem is osztom meg mással. Ha valamit elcseszek, így csak magamat hibáztathatom, viszont ha valami jó, a dicsőség is az enyém.
 
 
Naponta mennyit foglalkozol a blogod szerkesztgetésével?
 

Sokat, mivel a laptop mindig nálam van, és netezés közben mindig figyelem. A posztok szerkesztése, moderálás, e-mailezés, stb. általában napi 4-5 óra, de ennél jóval többet szánok a blogokra. Csak így lehet csinálni. Erre mondják: „Valakinek blogja van, valakinek élete”
 
 
Ha kapsz egy-egy durvább, sértőbb kommentet, olyankor mit reagálsz? Visszavágsz, vagy hagyod hagy dühöngje ki magát?
 
Változó. Van, aki azért ingerült, mert félreértett valamit. Velük el lehet beszélgetni. Írok nekik egy e-mailt, személyes találkozóra invitálom, tisztázzuk a dolgot. Ilyenkor bocsánatot kérnek, tehát nincs szükség visszavágásra. Vannak viszont olyanok, akiknek szúrom a szemét, esetleg irigyek. Őket lehetetlen csitítani. Velük is próbálok előbb privátban beszélni, ha nem sikerül, és folytatja, akkor kitiltom és ráhagyom. Ha visszaregisztrál, akkor megint tiltom. Ilyenből a 2 év alatt 2 volt, a többséggel meg tudtam beszélni a dolgot.
 
bloginterju: Kerestél már valamennyit a blognak köszönhetően?
 
GM: Kerestem, de ezeket általában nyereményjáték formájában visszaforgatom, tehát az olvasóknak adom. Sokan hülyének tartanak, mert sok az olvasóm, tehát megérné komolyabban foglalkozni a hirdetésekkel. Valaki azt mondta, hogy havi többszázezer forintot is kereshetnék a bloggal. Csak lusta vagyok belevágni.
 
bloginterju: Milyen kiadásaid voltak a blogot illetően?

 
GM: Nem sok kiadásom volt eddig. Mobilnetre kellett előfizetni, meg a technikát kellett fejleszteni. Laptopok, telefon, stb. Ezeket szponzorokon keresztül intéztem.
 
 
bloginterju: Hol tanulsz/dolgozol most? Ha tanulsz, akkor milyen eredménnyel?

 
Most érettségiztem, és nem tanulok tovább. Meguntam már az iskolát, a középiskola is csak nyűg volt, csomó időt elvett az életemből, na meg nem is vagyok olyan jó tanuló. Azért meg nem fogok tovább tanulni, hogy még egy hülyének diplomája legyen.
Most a FigyelőNetnél dolgozom, újságíró vagyok. Saját cikkeket írok BKV és Budapest témában. Ezt a munkát is a blognak köszönhetem. Hiába lenne újságírói végzettségem, a 2 éves tapasztalatom többet ér, ezt mondták.
 
 
boginterju: Hol szeretnél még tanulni/dolgozni?
 
GM: Nem tudom. Érdekel a marketing, van már benne tapasztalatom is. Úgyhogy valami ilyen munka jó lenne főállásnak. Simán el tudnám vállalni a blogok és a munka mellett. Tehát ha az olvasók közül valaki marketingest keres, a blog címén megtalál ;)
 
 
bloginterju: Van hobbid a blog írásán kívül, mi az? Miért szereted azzal tölteni az idődet?
 
GM: Szeretek városon belül utazgatni. Csak felszállok egy villamosra, buszra (vagy a fogasra) nézek ki az ablakon és gondolkodom. Ez nem hobbi, csak időtöltés. Hobbinak a biciklizést nevezném. Sokszor tömegközlekedés helyett a biciklimmel járok a városban, kikapcsol. Emellett még konzolos játékokkal múlatom az időt, pl. X-boxon tolom a GTA 4-et.
 
 
bloginterju: Külföldön szerencsét próbálnál, vagy minden képen Magyarországon szeretnél maradni?
 
GM: 19 évesen nem igazán tudja az ember, mit is szeretne. Egyelőre maradok, az biztos, ide köt minden. Nővéremék külföldön élnek már jó ideje, ha mennék is valahova, akkor hozzájuk, ahol biztos a helyem. De kevés esélyt látok arra, hogy itt hagyom az országot hosszabb időre.



bloginterju: Szerinted meg fog változni, javulni fog a helyzet a Magyar közlekedéssel kapcsolatban?


GM: Ha egyszer szakemberek vezetik majd a közlekedési cégeket, akkor biztos. Amíg a politika és a politikusok irányítják az ilyen állami vállalatokat és egymás zsebét tömik az adófizetők pénzével, addig nem fog változni semmi, csak rosszabb lesz. A bérlet  jövőre is drágább lesz, a járművek pedig öregebbek. Az ár nő, a szolgáltatás színvonala csökken.



bloginterju: Valami, amit még szeretnél megosztani, elmondani az olvasóknak?


GM: Esetleg annyit, hogy mindenkinek köszönöm a bizalmát, támogatását és a segítségét.

 

És a végére néhány fénykép:

 

Oldal ajánló: Gál Mihály vagyok. Két éve, 2007 júniusában azért indítottam a blogot, mert megelégeltem, hogy a BKV akkori vezetése nem foglalkozott megfelelően az utas panaszokkal, az utasok észrevételeivel. Célom nem más, mint a budapesti tömegközlekedést igénybevevők véleményét a köztudat és a BKV vezetői elé tárni, annak érdekében, hogy a közösségi közlekedés fejlődését az utasokkal közösen elősegítsük. A blognak (és a szerzőnek) nem célja a BKV lejáratása. Mi azt szeretnénk, ha a BKV vezetése az itt felvetett hibákból tanulna, és javítana rajtuk, hogy az utasok elégedettebbek legyenek.

 

Blog megtekintése: BKVfigyelő   MÁVfigyelő

 

 

 

4 komment

Címkék: blog blogger interjú blog.hu riport bloginterjú


A bejegyzés trackback címe:

https://bloginterju.blog.hu/api/trackback/id/tr791272549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.07.30. 23:03:14

Tökéletes, részeltes, bő interjú. Nem akármilyen, amit Misi csinál...Gratula neki, meg neked azért, hogy ez a sok infó közkinccsé válik.

RaulReal 2009.07.31. 20:26:23

Gratulálok, csak így tovább!

tammasibela 2009.08.10. 15:08:54

Ja, tényleg jó interjú lett. Bár lenne eredménye annak, hogy annyi panaszlevél érkezik a bkv-hoz :/


------------------------
medkit.hu

Fashionistas 2009.08.30. 22:43:17

Jó a blog. Most találtam rá a hét bloggere kommentek között.
Én is irok blogot egy éve. Remélem van értelme vele foglalkozni majd hosszútávon is!
www.izoom.blog.hu
süti beállítások módosítása